23948sdkhjf

DONG tæt på gigant-ordre hos Siemens

Siemens og DONG Energy har netop indgået rammeaftale om 300 6 MW havmøller til de mange kommende offshore parker på engelsk sokkel.
Siemens har indgået en rammeaftale med DONG om levering af 300 møller med en samlet kapacitet på 1.800 MW. Konkret drejer det sig om Siemens nye SWT-6.0-154 direct drive (gearløse) havmølle, som skal opstilles offshore på britisk sokkel mellem 2014 og 2017. De 6 MW store møller bliver udrustet med verdens hidtil største rotorblade, der måler 75 m. I alt bliver rotordiameteren 154 m.

”Aftalen vil gøre det muligt for DONG Energy at installere langt større og mere effektive møller fra 2014, sammenlignet med hvad vi kender i dag. Aftalen med Siemens er et nøgleelement i vores mål om en væsentlig ekspansion inden for vindenergi. For os er det et vigtigt skridt mod en yderligere industrialisering af branchen og en klar styrkelse af vores konkurrencedygtighed inden for offshore vind,” siger Carsten Krogsgaard Thomsen, fungerende CEO i DONG Energy.

DONG Energy vil foretage en testopsætning af to af de nye 6 MW møller på den engelske havmøllepark Gunfleet Sands senere i år. Siemens’ nye 6 MW mølle er designet til stor-skala projekter, hvilket bl.a. indbefatter de kommende såkaldte Round 3-projekter på engelsk sokkel. England har som målsætning, at landet i 2020 skal have 18 pct. af sit strømforbrug dækket via offshore vindenergi. Det svarer til 18 gigawatt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078