23948sdkhjf

Kattegat-ruten får tilladelse fra Naturstyrelsen

Efter lang tids oplægning i Aarhus, er der nu snarlig udsigt til en hurtigfærge mellem Aarhus og Kalundborg. Dog med nedsat fart.
Kattegat-ruten har endelig fået sin nye hurtigfærgerute mellem Aarhus og Kalundborg blåstemplet af Naturstyrelsen. Dermed vil Kattegat-ruten allerede i morgen lørdag indlede trafikken på ruten, der ikke har haft en hurtigfærge siden sluthalvfemserne.

”Vi meget glade for, at vi nu kan byde passagerne velkommen om bord på Dolphin Jet. Vi har i dag fået den sidste tilladelse, så vi åbner ruten allerede i morgen kl. 8. Det er selvfølgelig beklageligt, at vi har været nødt til at aflyse nogle afgange, men under hele processen har vi haft en positiv dialog med myndighederne. Nu glæder vi os til at komme i gang,” siger operational manager for Kattegat-ruten Birte Dettmers.

Godkendelsesprocessen har været kompliceret bl.a. på grund af, at eventuelle påvirkninger fra en hurtigfærge af særligt Kalundborg Fjord, der er erklæret et såkaldt Natura 2000-område, har skullet afklares.

Kattegat-ruten bliver dog nødt til at overholde en betingelse i godkendelsen, som kræver, at færgen slår ned fra marchhastigheden på 36 knob til kun 16 knob gennem dele af Kalundborg Fjord, hvor der er en bestand af marsvin. Dette betyder, at overfartstiden nu forventes at blive to timer. Oprindeligt havde rederiet udmeldt en overfartstid på halvanden time, der senere blev forlænget til en time og tre kvarter.

Dolphin Jet skulle i følge tidligere planer have været indsat i regulær drift 29. juni.

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109