23948sdkhjf

Massive behov for investeringer omkring havnen i Hirtshals

Hirtshals Havn har over de seneste år oplevet en konstant vækst i trafikken over havnen. Positive tendenser i fiskeindustrien og serviceindustriens indtræden på offshore markedet har betydet stigende aktivitet i Hirtshals.
I et skandinavisk perspektiv tyder meget på, at Hirtshals Havn står foran en udvikling frem mod et logistisk omdrejningspunkt i Skandinavien. 

Dermed bliver Hirtshals Havn sammen med Hirtshals Transport Center og de øvrige transportfaciliteter under udvikling i Hirtshals til et samlet logistikcenter på den såkaldte Jyllandskorridor, fremgår det af et nyhedsbrev fra havnen. 

Jyllandskorridoren vil på den måde komme til at udgøre en endnu mere effektiv forbindelse mellem Centraleuropa og Skandinavien.

Den overordnede udvikling stiller krav om effektivitet i trafikafviklingen lokalt samt i håndtering af fisk og gods. Der er således en direkte sammenhæng mellem den attraktivitet, som Hirtshals Havns geografiske placering giver, og den effektivitet infrastrukturen skal kunne præstere.

Hirtshals Havn har gennem længere tid arbejdet med et samlet projekt for infrastruktur, som skal skabe den infrastruktur i havnens bagland, der modsvarer trafikmængden og den stigende aktivitet på og omkring havnen. 

Samtidig skal baglandet kunne rumme væksten i de kommende år, hvor blandt andet færgetrafikken vil blive yderligere intensiveret. I den første fase skal et projekt for infrastruktur skabe de nødvendige rammer i forhold til vejtrafikken, færgerne og industrien, skriver havnen.  

Det kræver tre elementer: En landudvidelse øst for havnen på 240.000 kvadratmeter til yderligere havnerelaterede erhvervsaktiviteter. Etablering af en tresporet omfartsvej mellem E39 ved Hirtshals Transport Center og den østligste del af Østhavnen. Etablering af en LNG-terminal, med lager og bunkerstation for brændstof til skibe. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078