23948sdkhjf

Dansk Suez-agentur hårdt ramt af pirateri

Øget pirataktivitet i et i forvejen dårligt fragtmarked har gennem de sidste par år været en ekstrem dårlig kombination for Suez-kanalen, siger direktøren for dansk Suez-kanal agentur
Dansk afdeling af Suez-kanal agentur har stor succes med servicering af bevæbnede piratvagter på vej mod Adenbugten. Det er dog kun et lille plaster på såret, for den markante nedgang agenturet har oplevet på de traditionelle transitter gennem Suez-kanalen.
 
”Vi har været ekstremt uheldige i de seneste år,” siger Jacob Guldager, operations manager ved den danske afdeling af Leth Suez, et norsk-ejet selskab, og blandt verdens største agenturer for transit gennem Suez-kanalen i Egypten.  For udover at agenturet, som alle andre, må kæmpe med et generelt dårligt marked, har aktiviteterne i Suez-kanalen også været hårdt påvirket af pirattruslen i Adenbugten. 
 
Suez kanalen havde i 2008 20.721 handelsskibe i transit, svarende til 57 skibe gennem den smalle kanal om dagen. I 2011 passerede der 17.146 handelsskibe på et år, svarende til 47 skibe per dag og en nedgang på knap 20 procent på blot tre år.
 
Læs hele artiklen i Søfart fredag 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078