23948sdkhjf

Rotterdam satser på LNG

Europas største havn forventer 100 skibe med flydende naturgas som drivmiddel allerede i 2015 og de første investering vil komme i 2013
En lang række nye gasdrevne skibe skal sænke forbruget af svovlintensiv oliebaserede skibsbrændstof i Rotterdam, et af shippingbranchens globale knudepunkter. Ifølge Reuters forventer havnen i Rotterdam, at der allerede fra 2015 vil være 100 skibe, der gør brug af LNG som brændstof.

“I 2015, planlægger vi at have 50 skibe på havet og 50 skibet I de indlandske kanaler, samt 500 lastbiler, alle drevet på LNG,” udtaler Rotterdams viceborgmester med ansvar for havn og transportområdet. Hun tilføjer, at man også er i diskussion med shipping organisationer om behovet for subsidier til området.

De første investering, for at nå målet om de mange nye LNG drevne skibe er forventet i 2013, men der nævnes ingen konkrete projekter eller beløb på nuværende tidspunkt, skriver Reuters.

Den forøgede fokus på alternative brændstoftyper, som eksempelvis LNG, er en konsekvens af de nye og strikse krav for udledning af svovl og kvælstof i primært Nordsøen og det Baltiske hav, men i nogen grad også gældende på et globalt plan.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078