23948sdkhjf

Mærsk marcherer mod nye mål

Danmarks største virksomhed målt på aktiver og salg, A.P. Møller – Mærsk, er klar til at vokse sig større uanset om de makroøkonomiske blæser med eller mod virksomheden.
Det er budskabet fra konglomeratets direktør Nils Smedegaard Andersen, som har talt med den anerkendte amerikanske finansavis Wall Street Journal.
 
”Vi har formået at skabe et stærkt fundament, og vores opgave i de næste fem år vil derfor være at vokse forretningen selv i et svært makroøkonomisk miljø. Det er for mig en meget interessant og oplivende situation,” fortæller Nils Smedegaard Andersen til Wall Street Journal ifølge Aktiefokus. 
 
I morgen løber den første A.P. Møller – Maersk-kapitalmarkedsdag af stablen, og her vil Nils Smedegaard Andersen og resten af topledelsen forsøge at sætte mere fokus på Maersk Oil, APM Terminals og Maersk Drilling, idet topledelsen gerne vil have fokus en smule væk fra gruppens rederiaktiviteter, som er meget volatile.
 
Fragtraterne på den store og for Maersk Line vigtige containerfragtrute fra Fjernøsten til Nordeuropa nåede et rekordlavt niveau i december 2011, og til trods for at raterne blev løftet i de to første kvartaler i år, bød tredje kvartal på endnu flere fald. Derfor har Maersk Line fra 1. november bebudet fragtratestigninger på 40 pct. i forhold til de nuværende niveauer.
 
”Jeg tror på det er realistisk. Det er tabsgivende at sejle på Asien/Europa-linjen i øjeblikket, og derfor er det absolut nødvendigt for de rederier, som sejler på strækningen, for løftet fragtraterne,” forklarer Nils Smedegaard Andersen.
 
Til trods for den ustabile udvikling i Maersk Line er der god optimisme at spore hos koncernchefen, der blandt andet fortælle til finansavisen, at han regner med at blive i Mærsk til han skal på pension.
 
”Jeg tror på, at vi har nået det vi fra begyndelsen, da jeg startede, satte næsen op efter at nå. Gruppen er i dag ekstremt konkurrencedygtig og i stand til at skabe en god indtjening selv i tider med et svært shipping-marked,”  lyder det fra Nils Smedegaard Andersen til Wall Street Journal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078