23948sdkhjf

Få bøder for olieudslip i Nordsøen

BUSINESS: Kun syv olieselskaber i den britiske del af Nordsøen har fået bøder, selvom antallet af olieudslip er opgjort til 4.123 siden 2000.
Ingen selskaber har fået bøder over 20.000 pund, skriver The Guardian.

Oplysningerne om oliespild er offentliggjort samtidig med, at et rekordstort antal licenser, i alt 167, er uddelt til en lang række olieselskaber, heriblandt Maersk Oil.

Selskaber, der har fået bøder, er Kerr McGee North Sea (UK), BP Exploration Operating Company, Total E&P UK PLC, Shell UK Ltd, Amoco (UK) Exploration Company, Venture North Sea Oil Ltd and Knutsen OAS Shipping AS.

Det er Department for Energy og Climate Change (Decc), der offentliggør statistikken over olieudslip, der i flere tilfælde har været omfattende. Ifølge Decc er der ingen grænse for, hvor store mængder olie, selskaber kan spilde, før det udløser en bøde. 

I alt er der spildt 1.226 ton olie i den britiske del af Nordsøen siden 2000.

Hver sag og omstændighederne behandles individuelt. En talsmand for Decc siger til avisen, at Storbritannien har verdens strengeste regler for olie- og gasindustrien for at sikre de højeste standarder for beskyttelse af miljøet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062