23948sdkhjf

Mere klynge – mindre klynk

Ulrich Ritsing, salgsdirektør hos C.C. Jensen A/S, Svendborg og formand for Eksportforeningen, er klar i mælet.

”Lad os få konkretiseret ”Den Sydfynske Maritime Klynge”. Danmark skal have ”Marine Center Danmark”, og det kan ikke ligge bedre og mere logisk end på Sydfyn. 

Konkret klynge-samarbejde kan så afløse det langt mindre interessante ”klynke-samarbejde”.  Det er sjovere at gøre ting end at snakke om dem,” skriver han i sin kommentar, som man kan læse i sin helhed på side 19 her i særtillægget om Den Sydfynske Maritime Klynge.

Her på redaktionen har vi netop valgt at bringe et specialtillæg på den regionale udvikling på Fyn i almindelighed og Sydfyn i særdeleshed.

I regionen er der over 100 maritime virksomheder, og der vil helt sikkert være en del, der ville få gevinst ved at arbejde sammen.

Men kan de det? Vil de det?

Har der gennem årene været en tendens til som fynsk erhvervsmand m/k at holde de maritime udviklingskort tæt ind til kroppen?

"Bare det var naturligt, at når vi fik en idé, så sparrede vi med hinanden," som en fynsk erhvervsmand siger til mig. "Man kan konstatere, at vi ikke har samarbejdet ret meget gennem tiden," siger han videre.

"Vi har altid været os selv nok," lyder det fra de sydfynske maritime vandrør. "Vi er alene lige i centrum. De andre ved ikke ret meget," hører jeg dem sige.
 
 
Læs hele kommentaren i Søfart fredag 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.469