23948sdkhjf

Borgmester: Store forventninger

Svendborgs borgmester, Curt Sørensen, støtter helhjertet den sydfynske maritime klynge. 36 medarbejdere i ny enhed skal støtte og servicere det lokale erhvervsliv.
Svendborgs socialdemokratiske borgmester, Curt Sørensen, er overbevist om, at den sydfynske maritime klynge kan blive afgørende i arbejdet med at forankre Svendborg som landets maritime hovedstad.
 
Hvilke forventninger har du til den maritime klynge?
Jeg har stærke forventninger til det nye samarbejde. Jeg tror på, at netværket kan skabe vækst gennem samarbejde, og jeg er sikker på, at de deltagende virksomheder samlet kan få meget ud af deres arbejde i form af øget omsætning og nye arbejdspladser. Alle analyser viser, at klynger kan være en stor hjælp, og at de er ganske afgørende i kampen for vækst.
 
Hvad vil Svendborg Kommune gøre for at støtte klyngesamarbejdet?
Vi vil aktivt støtte den nye klynge med en række initiativer som en del af vores samlede erhvervspolitik. Vi har netop afsluttet budgetforhandlinger for den kommende periode, og her har vi sat en halv mio. kr. ekstra af til direkte støtte til de lokale erhvervselementer, herunder de to klynger, vi har i vores område. Den maritime klynge og klyngen, der arbejder inden for sundhed, idræt og uddannelse.
 
Vi har desuden besluttet at oprette det, vi kalder virksomhedskontakten med i alt 36 medarbejdere, der alle skal arbejde med service over for de lokale virksomheder og hjælpe til med planlægning og miljøspørgsmål. Vi har i den forbindelse også besluttet at investere i uddannelse og efteruddannelse af det kommunale personale, som vi øger kompetencerne hos på dette felt.
 
 
Læs hele interviewet i Søfart fredag 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093