23948sdkhjf

Tank-rater fortsætter faldet

BUSINESS: Bunden er tilsyneladende ikke nået for de såkaldte VLCC-rater. Få tusinde dollar per dag er ikke urealistisk, og ifølge markedskilder skal man mindst frem til midten af 2013, før det ventes en vending.
En VLCCer, der bliver booket for en dag til et par tusinde dollars er ikke længere et fuldstændig urealistisk scenarium i spotmarkedet, men det er ifølge Hellenic Shipping News, hvad flere VLCC ejere beretter om nu. Det skriver ShippingWatch.

Ifølge mediet skyldes det ekstremt lave niveau kollapset i raterne den seneste måned, som hænger sammen med den fortsat store overkapacitet i markedet. 

OPEC forudser, at efterspørgslen efter olie kun vil stige med 0,82 millioner tønder om dagen i 2013, hvilket er mindre end tidligere forudset.

"Jeg tror, at raterne vil forblive lave i alt fald indtil midten af 2013, når man ser på det antal af skibe, der ventes at blive leveret. Så kan man håbe på, at den globale økonomiske situation ser lidt lysere ud til den tid," siger administrerende direktør A.R. Ramakrishnan, Essar Shipping.

Essar gruppen har en lang række forretningsområder med både energiproduktion og shipping-aktiviteter.

Den alvorlige situation for VLCCerne understreges af, at bunkersprisen er steget væsentligt de seneste par uger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078