23948sdkhjf

Maersk Container Industry ramt af magtkamp om rater

Der er en magtkamp om rater i gang mellem linjerederierne på den ene side og afskiberne på den anden. Dalende interesse fra kunderne rammer Maersk Container Industry.
Maersk Container Industry oplever lige nu et marked præget af et indkøbsstop fra rederierne. 

Det skriver ShippingWatch.

Det er usikkert, hvor længe det vil vare, men det underliggende marked for kølecontainere er sundt, siger adm. direktør i Maersk Container Industry, MCI, Peter Krogh Nymand, til ShippingWatch.

"Til og med tredje kvartal så det rigtig pænt ud. Især i første halvår har markedet gået stærkt, og priserne har været gode. Men i tredje kvartal begyndte det at gå ned ad bakke, og det ser egentlig ikke specielt lyst ud her i fjerde kvartal," siger Peter Krogh Nymand.

Maersk Line meldte for omkring en måned siden ud, at rederiet ønsker en ratestigning på omkring 1.500 dollar på sejladsen af kølecontainere, der profitmæssigt er det vigtigste marked for MCI. Ifølge virksomheden har hovedparten af de store rederier, der sejler med kølecontainere, også meldt stigninger ud.

"Parallelt med det har de også stoppet deres indkøb lidt. Vi føler, at linjerederierne har en 'vent og se'-holdning, fordi der kommer til at være lidt af en magtkamp det næste stykke tid. Rederierne vil gerne have nogle højere priser for deres kølecontainere, og afskiberne er selvfølgelig ikke interesserede i højere rater. Så der vil være en periode, hvor der skal findes et nyt leje. Og i den periode tror jeg ikke, at købelysten vil være så stor blandt shipping-rederierne, og det rammer os direkte," siger Peter Krogh Nymand.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094