23948sdkhjf

Orkan sænker historisk færge

Voldsomme regnskyl, kraftige vindstød og store oversvømmelser er i færd med at tage livet af det gamle fartøj Binghamton.
Fra 1905 til 1967 transporterede færgen Binghamton flittigt passagerer over Hudson River mellem Manhattan og Hoboken, skriver Jyllands-Posten. 
 
Den pensionerede damper, som ligger (måske rettere lå) ved Edgewater i New Jersey, fungerede fra 1975 til 2007 som en flydende restaurant.
 
De seneste år har myndighederne overvejet, hvad der skulle ske med det historiske fartøj, som er blevet optaget på The National Register of Historic Places. USA’s officielle liste over fredede og bevaringsværdige bygningsværker.
 
Men alle planer for det historiske skib ender tilsyneladende som illusoriske idéer efter orkanen Sandys ankomst.
Aktuelle tv-billeder har vist, at skibet er ved at blive oversvømmet af bølgerne i Hudson River, hvor bølgerne går højt på grund af vindstød på over 150 kilometer i timen.
Ifølge meteorologerne ser det ikke ud til at stilne af i nærmeste fremtid. Uvejret begynder angiveligt først at tage af i løbet af onsdag, lyder meldingen.
 
Indtil da vil vandmasser fra Atlanterhavet i forbindelse med højvande presse sig ind over kystområder og floder. Og det er godt i gang med at føre til oversvømmelser og materiale skader flere steder på den amerikanske østkyst.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079