23948sdkhjf

Restaureringscenter på Ærø klar til juni

Til sommer vil lokale borgere og turister på Ærø kunne opleve gamle skibshåndværk og åbne værksteder hos Øhavets Restaureringscenter i Ærøskøbing.
For Frans Albertsen er det flere års ihærdig indsats, som snart tager form. Som formand for Udviklingsfonden har han i flere år arbejdet for, at Det gamle værft på havnen i Ærøskøbing kan blive et center for restaurering af stål- og jernskibe samt et uddannelsessted for unge ledige.
 
”Jeg glæder mig utroligt meget til den første juni, hvor både bedding og Den gule hal står klar. Dampfærgen Angelo, som tidligere bar navnet Svendborgsund, skal op som det først skib og så påbegynder vi restaureringen," siger formand, Frans Albertsen, Udviklingsfonden.
 
Når Udviklingsfonden og Ærø Kommune, der er bygherre, kan gå i gang nu, skyldes det bidrag fra Region Syddanmark og Realdania.
 
”Vi er taknemmelig for den støtte vi har fået fra vores partnere, der ikke har vaklet trods udfordringerne undervejs”, siger Frans Albertsen.
 
I løbet af vinteren vil murværket, taget og vinduerne på Den gule hal bliver sat i stand. Skinnerne i beddingen ved havnekanten renoveres, og der bygges en ny vogn til at trække skibene op af vandet.

Øhavets Restaureringscenter, der er en såkaldt socialøkonomisk virksomhed, bliver indrettet med værksteder, undervisnings-, kultur- og formidlingsfaciliteter, der – udover uddannelsestilbuddet – kan bruges til en lang række aktiviteter. Det er blandt andet tanken, at Ærø Museum kan have skiftende udstillinger på værftet, og at Ærø Turist- og Erhvervsorganisation kan holde forskellige arrangementer.

Projektet kombinerer social bæredygtig og nutidig anvendelse af den maritime og industrielle kulturarv, og samtidig er det et godt eksempel på et projekt, som kan styrke aktiviteten i et af Danmarks yderområder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094