23948sdkhjf

Søværnet har bortsprængt stort antal miner i 2012

Med 34 registrerede mine så langt i år hører året til de store mineår

Alene i oktober og november, under årets sidste sejlads med søværnets udstyr til minerydning, sprængte minerydderne 15 miner i Samsø Bælt.

Minerne i Samsø Bælt er først og fremmest bundminer, som englænderne kastede under 2. verdenskrig for at holde tyskerne indespærret i Østersøen. Minerne blev kastet fra fly, og det betyder, at der ikke findes præcise oplysninger over, hvor minerne blev kastet. Derfor kan minerne ligge hvor som helst i det trafikerede farvand.

Nogle af de mange miner blev fundet under den store flådeøvelse DANEX-NOCO i sommer. 12 af minerne lå for tæt på undersøiske kabler til, at minerydderne kunne sprænge dem på stedet. Derfor blev der rekvireret assistance fra minørtjenesten ved søværnets Frømandskorps, som flyttede minerne til et sikkert sted, hvor de kunne blive sprængt.

Søværnet søger efter og sprænger miner med et mobilt system, der kan placeres på for eksempel et skib. Systemet, og personellet, udgør søværnets minesøgnings- og minerydnings division, der har navnet MCM Danmark. (kilde: Søværnet)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094