23948sdkhjf

Ny nordisk klyngealliance

De nordatlantiske lande Norge, Island, Grønland, Færøerne og Danmark har stiftet den nordatlantiske klyngealliance North Atlantic Ocean Cluster Alliance (NAOCA).
Formålet med den nye alliance er bl.a. at skabe innovation og nye forretningsområder.
 
Aftalen, der blev underskrevet på et møde i København tirsdag 20. november, har til formål bl.a. at skabe opmærksomhed omkring muligheden for at fremme det nordatlantiske samarbejde, og herunder forretningsudvikling inden for de maritime og marine sektorer. 
 
Ud over de nævnte lande indgår yderligere Canada/New Foundland også som en del af NAOCA. De underskriver efterfølgende aftalen i næste uge. 
 
Med det fælles udgangspunkt, at samtlige lande har en stærk tilknytning til havet og havets ressourcer, såvel som den historiske tilknytning landene imellem, var klyngemødet i København karakteriseret ved arbejdet med at få identificeret såkaldte ”lavt hængende frugter”. 
 
Gennem bl.a. B2B-sessioner diskuterede man ved mødet i København, hvordan NAOCA kan bidrage til innovation og nye forretningsområder i de nordatlantiske maritime og marine sektorer. 
 
Man ønsker at skabe en platform for vækst og udvikling af de maritime og marine sektorer gennem øget samarbejde. Det skal ske med udgangspunkt i klyngernes viden  på tværs af landegrænser. 
 
Deltagerlandene ser fælles muligheder som et incitament for stiftelsen af en nordatlantisk klyngealliance. 
 
Det er bl.a. inden for grøn marineteknologi, kompetence, træning og uddannelse, olie og gas, teknologisk fiskeri og fiskeriudstyr, aqua-kultur, transport og logistik i Nordatlanten, lokale klyngeudviklinger, service inden for krydstogtindustri m.m.
 
Aftalen indebærer bl.a. vidensdeling og udveksling af best practice, fælles nordatlantiske udviklingsprojekter og initiativer såvel som netværkskontakter, herunder også at komme tættere på muligheder for at skabe innovation, vækst og udvikling i de nationale maritime medlemsvirksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079