23948sdkhjf

Maersk ind i kampen mod fødevarespild

Maersk Container Industry indgår samarbejdsaftale med frugteksportører om at nedbringe mængden af frisk frugt, som går til under transporten.
Lang transporttid af fødevarer betyder, at kun halvdelen når frem til forbrugerne. Det vil Maersk Container Industry (MCI) gøre noget ved.

Derfor har virksomheden indgået en aftale med den chilenske frugteksportorganisation ASOEX. Aftalen skal sikre, at en større del af den eksporterede frugt i reefercontainere når frem i perfekt tilstand til forbrugerne.
 
Samarbejdet består i, at ASOEX bidrager med input til MCI, der skal medvirke til at optimere udviklingen af nye generationer af reefercontainere. Samtidigt vil MCI i højere grad instruere de enkelte eksportører i ASOEX i at anvende nye high tech reefercontainere.
 
Spild af fødevarer er ikke et problem isoleret til Chile. En undersøgelse foretaget af FN’s fødevareorganisation FAO viser, at næsten halvdelen af de friske fødevarer, der produceres i Europa, aldrig når frem til forbrugeren.
 
Transporttiden under ikkeoptimale forhold er bare én af årsagerne til, at der globalt finder et stort spil af fødevarer sted.
 
CEO i MCI Peter K. Nymand mener ikke, at disse forhold er rimelige, når der findes teknologi, som kan være med til at afhjælpe problemet.
 
”Gode fødevarer skal altid nå hele vejen fra producenten til forbrugeren. Hvis du lærer at kontrollere atmosfæren i en container, bliver du samtidigt i stand til at transportere frisk frugt over længere afstande og dermed også have produktionen længere væk,” siger siger Peter K. Nymand.
 
MCI er i gang med at planlægge etableringen af en reefercontainerfabrik til 170 mio. USD i den chilenske havneby San Antonio. Fabrikken ventes at kunne forsyne de chilenske eksportører fra starten af 2014. MCI har i forvejen en reefercontainerfabrik i Qingdao i Kina.
 
MCI, der er et selskab i A. P. Møller – Mærsk koncernen, underskrev aftalen i tirsdags.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095