23948sdkhjf

Nyt offshorenetværk skal åbne Norge

Eksportforeningen bag nyt initiativ for små og mellemstore virksomheder
Danish Offshore Energy Group (DOEG) under Eksportforeningen har startet et nyt netværk, der skal gøre det lettere for danske virksomheder i den mindre og mellemstore kategori, at komme ind på det lukrative - men også ofte lukkede - norske offshoremarked.
 
Foreløbigt har 12 virksomheder medlt sig ind i samarbejdet. Målet er, at virksomhederne skal kunne stå sammen om at levere mere helhedsprægede løsninger og fungere som ambassadører for hindanden, lyder meldingen fra DOEG's sektionschef Jørn Hansen.
 
Han pointerer, at der er mange danske virksomheder, der har velegnede produkter til offshoremarkedet, men at det ikke mindst i Norge opleves, at der handles "protektionistisk". Kort sagt: Nordmænd handler helst med nordmænd. Omvendt har mange af virksomhederne oplevet, at deres produkter udmærket kan vinde indpas via underleverancer til entreprenører, og det er bl.a. den erfaring, der gør, at man nu vil søge en mere selvstændig fremfærd.
 
Men ved at udnytte synergier, kontakter og ledetråde på tværs af neværket kan man lettere skaffe sig en fod inden for på det potentielle kæmpemarked. Ifølge DOEG skal der alene på norsk sektor inden 2020 bores 90 nye oliebrønde, etableres 20 - 25 nye platforme og 60 - 70 udbygninger på eksisterende. 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078