23948sdkhjf

Ro/ro-skibe endeligt på vej til ARK-projektet

ARK-projektet forventer at kunne disponere over den første af DFDS’ Stralsund-nybygninger til efteråret.

Færdiggørelsen af de to ro/ro-skibe til DFDS, der skal indgå i det dansk-tyske ARK-samarbejde om deployering af militær udrustning, er nu gået i gang, oplyser SOK (Søværnets Operative Kommando).


Nu er sidste underskrift sat på den aftale, der gør det muligt at bygge to nye ro/ro-skibe. Allerede i sidste uge blev værktøjet fundet frem og svejseapparaterne tændt, da medarbejderne på det tyske skibsværft P + S Werft gik i gang med opgaven, oplyser SOK endvidere.

De nye skibe skal blandt andet sejle for ARK-projektet, et dansk-tysk projekt, som Danmark startede i 2003 for at leve op til NATOs krav om, at medlemslandene har kapacitet til at transportere militært materiel, mandskab eller nødhjælp rundt i verden.

Det første stål til de to skibe blev skåret helt tilbage i maj 2011, men byggeriet gik i stå, da skibsværftet lidt over et år senere gik i betalingsstandsning.

Derfor står det ene af de to skibe næsten færdigt, men har ventet i tørdok siden august 2012, mens værftet har kæmpet for sin overlevelse. P + S Werfts fortsatte drift er nu indtil videre sikret med en underskudsgaranti fra den tyske stat.

Det første skib forventes at være færdig til efteråret, og det sidste kan forhåbentlig stævne ud på sin jomfrusejlads i starten af 2014.

Med de to nye specialindrettede skibe kommer ARK-projektet op på i alt fem skibe, som med kort varsel kan stilles til rådighed for Danmark, Tyskland eller andre NATO-lande, der har brug for stor transportkapacitet.

Kilde: SOK

Læs også:

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078