23948sdkhjf

Rekordår på havnen i Hirtshals

Færgetrafikken var i 2012 større end noget tidligere år i Hirtshals Havns historie, og dermed satte havnen i 2012 nye rekorder på alle tre segmenter i færgetrafikken.
Lastbiltrafikken over Hirtshals Havn satte sidst rekord i 2006 med 132.000 enheder. Dette tal blev i 2012 overgået med 5.000 overførte enheder, idet det samlede antal lastbiler nåede op på 137.000. Den rekord-store trafik er udtryk for en stigning i antallet af lastbiler, der passerer havnen, på 5,5 pct. fra 2011 til 2012.

I 2011 satte Hirtshals Havn rekorder på såvel passager- som personbiltrafikkerne, og med stigninger på henholdsvis 2,2 pct. og 6,2 pct. har havnen igen i 2012 sat rekorder på de to forretningsområder. Trafikken over havnen bestod i 2012 af knap 679.000 personbiler og over 2,1 mio. passagerer.

”Med rekorder på alle tre forretningssegmenter kan vi konkludere, at færgetrafikken aldrig har været større på Hirtshals Havn. Stigningen er resultatet af et strategisk stærkt arbejde hos de tre færgerederier, der besejler havnen. Det arbejde kan jeg kun udtrykke min respekt for. Udviklingen er naturligvis tilfredsstillende og giver positive perspektiver for væksten over de kommende år. Heri ligger også en fortsat styrkelse af Jyllandskorridoren. På den måde underbygger havnens naturlige udvikling den indstilling, der har ligget fra Europaparlamentets transportudvalg siden december, om at motorvejen og jernbanen til Hirtshals bliver en del af EU's prioriterede transportnetværk - TEN-T Core Network,” siger havnens bestyrelsesformand Anker Laden-Andersen.

Hirtshals Havn meddeler endvidere, at havnens omsætning vil blive offentliggjort i forbindelse med regnskabsaflæggelse i slutningen af marts måned.

Hirtshals Havn besejles i dag af færgerederierne Color Line, Fjord Line og Smyril Line.

Kilde: Hirtshals Havn
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095