23948sdkhjf

Fjord Line indgår forlig med Kristiansand Havn

Kristiansand Havn skal betale 46 mio. norske kroner til Fjord Line som erstatning for udelukkelse af hurtigfærge. Rederiet er dog ikke tilfreds med beløbsstørrelsen.
Det dansk-norske færgerederi Fjord Line har indgået forlig med Kristiansand Havn i den erstatningssag som rederiet har anlagt mod den kommunalt ejede trafikhavn som følge af at havnemyndigheder i 2009 nægtede Fjord Line at anløbe Kristiansand.

Forliget indebærer, at den norske havn skal betale Fjord Line 46 mio. NOK, fordi havnemyndigheder udelukkede rederiet fra at anløbe Kristiansand i 2009.

Sejladsen mellem Hirtshals og Kristiansand skulle være udført med rederiets katamaranfærge Fjord Cat, som tidligere havde trafikeret ruten. Siden 2010 har færgen i sommerhalvåret imidlertid atter sejlet mellem Hirtshals og Kristiansand efter at de norske myndigheder og retsinstanser pålagde Kristiansand havn at åbne for anløb.

Administrerende direktør i Fjord Line, Ingvald Fardal, er dog ikke tilfreds med beløbets størrelse, da han ikke mener, at beløbet modsvarer det faktiske beløb som Fjord Line har mistet.

”Vi må lære at leve med den afgørelse der er truffet og lægge de historiske fakta bag os. I stedet vil Fjordline åbne op for en større dialog og samarbejde med havnemyndighederne i Kristiansand fremover,” siger Ingvald Fardal.

Kilde: Fjord Line

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079