23948sdkhjf

Russisk skib og kaptajn tilbageholdt efter spiritussejlads

Russisk tørlastskib blev ført gennem Øresund af beruset skibsfører. Både skib og kaptajn er nu tilbageholdt.
Skibsføreren på det russiske tørlastskib Amethyst blev i går aftes anholdt sigtet for promillesejlads. Den foreløbige alkometertest viste promiller på mellem 1,8 og 2,2.  
Ifølge SOK sejlede det russiske skib Amethyst ind i VTS Øresunds ansvarsområde i går kl. 17.45.

Herefter forsøgte VTS Øresund uden held at etablere den obligatoriske kontakt med skibet. Ved TSS Falsterbo lykkedes det at komme i kontakt med skibet, og det konstateredes, at det var særdeles vanskeligt at kommunikere med skibet på engelsk. Skibet blev derfor fulgt nøje af VTS Øresund på dets videre sejlads for nordgående i Øresund.

Da skibet skulle sejle ind i Drogdens gravede rende observerede VTS Øresund, at Amethyst sejlede på den forkerte side af en bøje. Skibet fortsatte sejladsen og endte kort efter atter en gang på den forkerte side af bøjerne med fare for at gå på grund, hvilket blev meddelt skibet.

Senere da skibet tydeligt navigerede uhensigtsmæssigt blev Søværnets Operative Kommando informeret og det blev besluttet, at skibet skulle ankre på Københavns red.

Herefter blev politiet sejlet ud til Amethyst, hvor det blev konstateret, at navigatøren var beruset. Skibet ligger stadig på Københavns red.

Læs også:
Russisk styrmand glemte at dreje
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109