23948sdkhjf

Kalundborg køber Agersøfærgen

Kalundborg Kommunalbestyrelse har besluttet at købe Agersøfærgen til besejling af ruten mellem Havnsø og Nekselø.
”Vi har valgt at købe Agersøfærgen frem for at købe en helt ny færge, pga. de langt færre anlægsudgifter. Agersøfærgen kan desuden holde i mange år endnu, og på den måde vil den kunne sejle på overfarten til Nekselø til glæde for beboere og turister,” siger borgmester Martin Damm.

Kalundborg Kommune har overvejet at indkøbe en helt ny færge, men da muligheden for at købe Agersøfærgen opstod, blev færgens stand og fremtidig brug undersøgt og indgik i overvejelserne.

Politikerne besluttede på et lukket møde efter seneste kommunalbestyrelsesmøde at vælge Agersøfærge-løsningen, frem for at bygge en ny færge.

Agersøfærgen kan anvendes som afløserfærge for Sejerøfærgen og samtidig kan den lejes ud forventeligt 15 dage om året til fremmede overfarter.

”Vi sparer driftsudgifter på at leje Omøfærgen, som vi gør i øjeblikket, og samtidig kan vi tjene lidt på at leje færgen ud. Sammenholdt med den langt lavere indkøbspris i forhold til en helt ny færge, vurderede kommunalbestyrelsen, at økonomien hænger bedre sammen ved køb af Agersøfærgen,” siger Martin Damm.

Agersøfærgen har desuden en større kapacitet end tilfældet havde været ved køb af en ny.

”Netop stor kapacitet til bl.a. gods har været et udtrykt ønske fra beboerne på Nekselø, og dette ønske kan vi nu efterkomme,” siger Martin Damm endvidere.

Havnene i Havnsø og på Sejerø passer fint til Agersøfærgen, dog skal der nogle justeringer til, for at Agersøfærgen passer ind i lejerne. På Nekselø skal der lidt større ændringer til, men dette giver samtidig en bedre havn at anløbe, både for færge og lystsejlere.

Kalundborg Kommune modtager medfinansiering til investeringen i færge og nødvendige anlæg (Havnsø og Nekselø) med 75 procent fra Indenrigsministeriet.

Agersøfærgen har sejlet på ruten Agersø-Stigsnæs siden 1993, hvor den blev leveret fra Assens Skibsværft. Kalundborg Kommune meddeler, at færgen skal renoveres inden brug på ruten til Nekselø. Der skal bl.a. investeres i nye motorer, som lever op til kommende krav om reduceret udledning, og samtidig opnås der en forventet yderligere levetid på mindst 20 år.
 
Færgen vil desuden efter ombygning kunne godkendes til 2-mands betjening.

Kilde: Kalundborg Kommune
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094