23948sdkhjf

ADP havde i 2012 en godsomsætning på ca. 12 mio. tons

Fornuftig udvikling på havnen i Fredericia, Middelfart og Nyborg, vurderer ADP.
”Godsomsætningen for ADP udvikler sig fornuftigt, selvom markedet fortsat svinger meget. Der er godstyper, der ligger stabilt og flere godstyper, der viser vækst. Det er godt for et år, hvor vi kunne konstatere, at det stadig ikke gik fremad for erhvervslivet, og at vi måske ikke har set det værste endnu. Det sætter tydelige spor hos vores kunder”, siger adm. direktør for ADP, Jens Peter Peters. ADP ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart.

Opgørelsen af godsomsætningen for 2012 viser, at udskibningen af råolie som forventet falder og dermed fortsætter tendensen fra forrige år. Med DONGs kommende investering på over 9 mia. kr. i Hejrefeltet i Nordsøen og investering på 2 mia. kr. på olieterminalen i Fredericia, forventer ADP langsigtet, at kurven vender.

Den centrale placering med hurtig adgang til motorvejsnettet samt ibrugtagning af nye kaj- og bagarealer i 2012 er faktorer, der har betydning for den fortsatte fremgang inden for containerhåndtering på Fredericia Havn. I 2012 var væksten 12 pct. - i et stagnerende marked, og det er meget tilfredsstillende, meddeler havnen endvidere i forbindelsen med offentliggørelsen af godsomsætningen.

Ifølge ADP ser erhvervslivet i Region Syddanmark markante fordele i at benytte Fredericia Havn, der har seks ugentlige forbindelser til Nordeuropas største havne og dermed til og fra resten af verdenen. Til håndtering af containere har ADP i 2012 investeret i en ny mobilkran, der dermed sikrer mulighed for fortsat vækst.

Et andet forretningsområde, hvor havnens centrale beliggenhed er en fordel for kunderne, er ifølge ADP på ro/ro-området, som hovedsageligt drejer sig om gods i lasttrailere med flere ugentlige afgange til Baltikum. Den øgede mængde ro/ro-gods på næsten 5 pct., tolker ADP som, at Fredericia Havn er det rigtige valg som omdrejningspunkt for samhandlen med Baltikum og Rusland.

Landbrugssektoren benytter også Fredericia Havn, og håndteringen af landbrugs-produkter ligger stabilt. I slutningen af 2012 havde ADP den største kornudskibning fra Fredericia med 77.000 tons korn til Saudi Arabien.

Antallet af biler, der kommer til landet via Fredericia Havn er fordoblet i forhold til 2011.

Bygge- og anlægsbranchen har fortsat vanskelige vilkår, og det har påvirket godsomsætningen på ADPs havne.

Endelig meddeler ADP, at Andresen Towers, der i begyndelsen af 2012 på Nyborg Havn etablerede en fabrik på 7.300 kvm for produktion af landbaserede vindmølletårne, er kommet godt i gang, og at der er løbende er foretaget udskibninger af vindmølletårne fra Nyborg Havn i andet halvår af 2012.
 
Kilde: ADP
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111