23948sdkhjf

Told- og skatansatte utilfredse med maritim narkoindsats

Danmark gør alt for lidt ved narkosmugling, lyder kritikken
Ifølge dagbladet JyskeVestkysten er der en stigende utilfredshed blandt medlemmer i Dansk Told og Skatteforbund for så vidt angår den danske indsats, når det gælder bekæmpning af narkosmugling til søs.
 
Forbundsformand Jørn Rise siger i en kommentar til avisen, at der bruges meget energi blandt de ansvarlige myndigheder på at "fange" små mængder på gaden og i nattelivet, mens der gøres meget lidt for at opsnappe de langt større mængder, der smugles igennem og omkring Danmark. Ikke mindst via maritime smuglerruter.
 
Jørn Rise henviser bl.a. til et bemærkelsesværdigt fund på Skallingen, hvor en ravjæger fandt en rygsæk med over 16 kilo kokain i. Også på Fanø er der gjort betydelige fund af narkotika, der i dette tilfælde sandsynligvis havde frigjort sig fra bunden af en båd. 
 
Men det er tilfældige fangster, lyder kritikken, idet der efterlyses en langt mere effektiv indsats fra toldere og politi til søs. Der henvises bl.a. til, at man i Sverige er langt mere opsøgende og bl.a. beskæftiger 10 gange så mange toldere og holder en større flåde af kystbevogtningsenheder i vandet til bl.a. samme formål.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094