23948sdkhjf

Maersk Line blandt mistænkte rederier

Russiske myndigheder har inspiceret 13 operatørers kontorer på grund af mistanker om kartelsnyd
Ikke færre end 13 forskellige containeroperatører, der agerer i Rusland har fået flere af deres kontorer ransaget af russiske myndigheder på baggrund af mistanker om, at der foregår kartelsnyd i branchen. Blandt de "ramte" rederier er Maersk Line.
 
Der er ikke fremkommet nogle konkrete beviser i sagen eller anklager mod nogle af de pågældende 13 aktører, men ifølge de relevante russiske myndigheder (FAS) har man en mistanke om, at der kan have foregået ulovligheder. Derfor vil undersøgelserne forsætte frem til medio marts.
 
Der er dog ifølge bladet TradeWinds allerede taget lidt luft ud af aktionen, der betegnes som "spil for galleriet"-optræden og "en måde at gøre forretninger på - at sende en klage til  FAS". Der henvises bl.a. til, at det russiske marked er lige så transparent og kompetitivt som det europæuiske i øvrigt, så kartelsnyd er meget svært at komme af sted med.
 
Skulle nogle aktører blive snuppet, er det dog en alvorlig sag. Udover bøder, der kan løbe op i 15 procent af et firmas omsætning, kan firmaet blive udelukket fra at operere på det hastigt voksende russiske marked i tre år. Containermarkedet i Rusland har oplevet en næsten tocifret procentuel stigningstakt de senste år.
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125