23948sdkhjf

Åbent mølleskib i Grenaa

Havmølleskibet Sea Installer blev tirsdag præsenteret for offentligheden i basehavnen for Anholt Havmøllepark.
A2SEA præsenterede i dag tirsdag deres første nybyggede, såkaldte anden generations, havmølle-installationsfartøj, Sea Installer, for offentligheden under et stort åbenskib-arrangement i Grenaa havn.

Se video fra Sea Installer:
 
Omkring 300 inviterede gæster kunne frem til kl. 15 tage det nye specialskib i øjesyn, guidet af Sea Installer's to faste skibsførere. Senere tirsdag eftermiddag var Sea Installer åbnet for Grenaas borgere, der i den seneste tid har kunnet notere ekstra travlhed i deres lokale havn, der er basehavn for opbygningen af Anholt Havmøllepark.

Sea Installer ligger ved kaj i Grenaa frem til fredag, hvor skibet skal være klart til at deltage i den sidste etape af installationen af de 111 3,6 MW havmøller på parken ud for Grenaa havn.

Anholt Havmøllepark bliver imidlertid ikke det nybyggede skibs premiere. Sea Installer havde nemlig både dobbeltpremiere og ilddåb på Gunfleet Sands ud for det sydøstlige England i januar, kort tid efter leveringsrejsen fra COSCO-værftet i Kina.

Den dobbelte debut bestod i testrejsning af to af Siemens Wind Power's nyudviklede gearløse 6 MW havmøller, der aldrig før var blevet installeret offshore. Samtidigt kunne det nye skib testes af dets nye besætning, som er blevet håndplukket fra A2SEA’s øvrige flåde af installations- og jack up-fartøjer.

Søfart bringer fredag 1. marts et skibsportræt af Sea Installer

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093