23948sdkhjf

Kompetencefond skal løse strukturel udfordring

Fire folketingspolitikere tog positivt imod forslaget om en maritim kompetencefond til et debatmøde, som Søfartens Ledere og SIMAC, Svendborg International Maritime Academy, arrangerede.
Til dagligt diskuterer politikerne ofte, hvordan der skabes arbejdspladser nok til de mange nyuddannede, som møder arbejdsløshed, når de står med deres eksamensbeviser i hånden. Men i sidste uge skulle fire folketingspolitikere forholde sig til den omvendte problemstilling, da de debatterede hvordan vi får uddannet nok maskinmestre, navigatører og duale skibsofficerer, så vi kan følge med den store efterspørgsel på arbejdskraft i Det Blå Danmark.
 
Benny Engelbrecht (S), Mike Legarth (K), Preben Bang Henriksen (V) og Henning Hyllested (EL) ser alle positivt på Søfartens Lederes forslag om en maritim kompetencefond. Fonden skal ifølge Søfartens Ledere betales af alle de rederier, offshore-virksomheder, havne og offentlige myndigheder, der beskæftiger de skibsofficerer, som primært fem rederier (APMM, Norden, DFDS, Torm og herning shipping) i dag løfter sejltiden og den praktiske uddannelse for.
 
Uenighed om finansiering
Dog er de fire folketingspolitikere uenig om finansieringen af kompetencefonden. 
”Det er Staten, der skal finansiere et større optag på skolerne. Det er Staten, der skal betale for uddannelserne, ellers vil det blive betragtet som en ny erhvervsskat,” siger Mike Legarth.
 
Mens Mike Legarth er imod Søfartens Lederes forslag til finansieringen af kompetencefonden, mener både Benny Engelbrecht, Henning Hyllested og Preben Bang Henriksen, at det er en god idé, at virksomhederne også bidrager.
 
”Hvis forslaget er, at Staten skal lægge 30-40 millioner, er svaret fra min side nej. Det har den heller ikke gjort ved andre kompetencefonde. Men naturligvis skal Staten bidrage på linje med andre arbejdsgivere i det omfang, der er offentligt ansatte i det maritime erhverv,” siger Benny Engelbrecht.
 
Udover en maritim kompetencefond blev også DIS-skattesagen, liberalisering af lodsning i Danmark og pirateri diskuteret til debatmødet, der fandt sted onsdag den 20. februar i Svendborg.
 
 
Læs også:
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078