23948sdkhjf

Stor tilfredshed: 240 deltog i konference om uddannelse

Konferencens indhold skulle involvere deltagerne til at styrke fællesskaberne på tværs af uddannelsesstederne.
"Vi er meget tilfredse med afviklingen af konferencen. Vi havde lagt vægt på et udfordrende og overraskende indhold, og at deltagerne kunne rejse hjem med nogle helt konkrete ting, som de kan gøre anderledes i deres hverdag efter konferencen. Der var med andre ord tale om en konference, som i udpræget grad forudsatte deltagernes aktive deltagelse og i mindre grad bestod af en række foredrag og oplæg, som man “bare” kunne læne sig tilbage og lytte til,” fortæller medlem af styregruppen Simon Bek Rasmussen, udviklingschef ved Aarhus Maskinmesterskole.
 
Rammen var Vingsted Hotel- og konferencecenter ved Vejle, da medarbejdere fra alle personalekategorier på de maritime uddannelsesinstitutioner den 8.-9. august afviklede en vellykket fælles konference. Programmet var bygget op omkring syv spor (temaer), som gennemsyrede hele konferencen. Hver deltager havde på forhånd valgt det spor, som man fandt mest interessant. Sporene var tilrettelagt sådan, at man – uanset jobfunktion eller skole – kunne få glæde af dem.
 
Ansatte og studerende fra Maskinmesterskolen København, SIMAC, Fredericia Maskinmesterskole, Aarhus Maskinmesterskole, MARTEC og Søværnets Officersskole – i alt cirka 240 personer deltog.
 
Udover medarbejderne deltog 30 studerende fra uddannelsesstederne. De mødtes til et særligt "før-konferencedøgn" den 7. august og deltog bagefter som "eksperter" på selve konferencen. Deres deltagelse var betalt af midler fra Den Danske Maritime Fond. 
 
”Da jeg hørte om konferencen, tænkte jeg at den var helt oplagt for mig, så jeg kunne få nye inputs og ideer til en forbedret skole.  Jeg var tilknyttet sporet ”Studiemiljø,” som er et af de vanskeligere spor. For hvad er studiemiljø? Der ligger mange ting i det ord – fysiske rammer, psykiske rammer, læringsprocesser, dialogen mellem underviser og studerende mv.,” fortæller 27-årige Jacob Kofoed-Emborg.
 
Jacob er 6. semester dualofficer-studerende ved SIMAC og fungerende formand for de studerendes råd på skolen.
 
”Det er en god kombination at sætte studerende og ansatte sammen på den måde. Vi ser tingene fra forskellige synsvinkler og har ofte forskellige opfattelser af et problem. Og det er kun godt, for det er jo der, man for alvor begynder at flytte på tingene,” tilføjer han.
 
 
FAKTA om sporene:
Hver deltager skulle på forhånd tilmelde sig det spor han/hun fandt mest interessant. Man kunne vælge imellem i alt syv spor:
•    Kvalitetsudvikling i hverdagen
•    Trivsel og arbejdsglæde
•    Kompetenceudvikling
•    Mundtlig kommunikation
•    Pædagogik og læreprocesser
•    Internationalisering og kulturforståelse
•    Studiemiljø
 
FAKTA om konferencen:
Den maritime uddannelseskonference var for alle medarbejderkategorier fra alle maritime skoler og maritime uddannelsescentre under Ministeriet for Forskning, Innovation og Uddannelse. Desuden var Søværnets Officersskole samt de maritime skoler i Grønland og på Færøerne inviteret.
På konferencen deltog desuden 30 studerende, som indgik aktivt på alle spor. Udgifterne til de studerende var dækket af Den Danske Maritime Fond.
 
 

 
 
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109