23948sdkhjf

Tysk værftskrise: Massefyringer og usikker fremtid

To tyske skibsværfter står over for alvorlige udfordringer efter omfattende afskedigelser

Situationen er særdeles kritisk for to tyske skibsværfter tilhørende Lars Windhorsts Tennor Group. 

Størstedelen af de 500 ansatte ved Flensburger Schiffbau-Gesellschaft (FSG) og Nobiskrug-værftet i Rendsburg er blevet afskediget på ubestemt tid, hvilket har skabt stor usikkerhed om værfternes fremtid.

Det skriver TradeWinds

- Udsigten til insolvens tages meget alvorligt efter afskedigelserne" udtaler fagforeningskilder.

Den nuværende krise, som de to tyske skibsværfter står overfor, er ikke kun en økonomisk udfordring, men også en social og samfundsmæssig krise. 

Flensburger Schiffbau-Gesellschaft (FSG) og Nobiskrug-værftet i Rendsburg har i mange år været hjørnesten i deres respektive lokalsamfund, og deres potentielle lukning vil have vidtrækkende konsekvenser.

Lars Windhorsts Tennor Group, som ejer de to værfter, har været under stigende pres for at finde en løsning på de økonomiske problemer, der har plaget værfterne. 

Ifølge TradeWinds har Tennor Group forsøgt at tiltrække nye investeringer og finde strategiske partnere, men indtil videre har disse bestræbelser ikke båret frugt. 

Regering skrider ind

Den tyske regering er også blevet involveret i sagen, da skibsværftsindustrien er en vigtig del af landets økonomi og industrielle arv. Der er blevet afholdt møder mellem regeringsrepræsentanter, fagforeninger og Tennor Group for at drøfte mulige redningsplaner. 

En af de foreslåede løsninger har været at yde statslig støtte til værfterne, men dette har mødt modstand fra nogle politiske fraktioner, der mener, at private virksomheder ikke bør være afhængige af offentlige midler.

I mellemtiden har de afskedigede ansatte forsøgt at finde nye jobmuligheder, men det har vist sig at være en udfordring i en tid med økonomisk usikkerhed og høj arbejdsløshed. 

 Tennor Group har udtalt, at de fortsat arbejder på at finde investorer og strategiske partnere, der kan hjælpe med at redde værfterne. 

Der er også blevet foreslået alternative forretningsmodeller, såsom at omdanne værfterne til reparations- og vedligeholdelsesfaciliteter i stedet for nybyggeri. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062