23948sdkhjf

Nyt navn, samme maskinmesterskole

Navneændringen gælder fra 1. november

Maskinmesterskolen i København får en navnemæssig make over fra november måned.

Derfra vil den gå under navnet Teknika - Copenhagen College of Technology Management and Marine Engineering.

Det oplyser uddannelsesinstitutionen. 

Maskinmesterskolen har eksisteret siden 1906, men nu er tiden moden til et mere moderne navn, lyder det. 

- Vores institution uddanner i dag arbejdskraft til den grønne omstilling, energisektoren, industrien og det maritime erhverv. Det kræver et navn, der favner bredt og afspejler de erhverv, sektorer og kompetencer, som vi uddanner til, herunder især den grønne omstilling, siger udtaler rektor Ulrik Bak Nielsen.

Han tilføjer: 

- Fremadrettet vil uddannelsesinstitutionen også udvide uddannelsesaktiviteterne, tilbyde flere kurser og iværksætte flere forsknings- og udviklingsinitiativer. Derfor er der også behov for et navn, der kan rumme disse ambitioner og være en stærk repræsentant for institutionen, lyder det. 

Mennesker og maskiner

På uddannelsen kan man både læse moderne ledelses- og organisationsfag og klassiske maskintekniske og praktiske fag, så en færdiguddannet maskinmester både mestrer mennesker og maskiner. 

Maskinmestrene er efterspurgt arbejdskraft i både Danmark og udlandet. Derfor mener Ulrik Bak Nielsen også, at det er vigtigt med et mere internationalt orienteret navn.

- Vores uddannelser åbner internationale karrieremuligheder, og derfor er det afgørende, at vi som uddannelsesinstitution har et navn, der kan anvendes og forstås globalt. Verden er i konstant udvikling, og det er vigtigt at følge med, siger rektoren. 

Han understreger dog, at navneskiftet ingen betydning har for selve maskinmesteruddannelsen eller de studerende, og udtaler, at det fortsat vil være den samme stærke og attraktive uddannelse og uddannelsesinstitution, der uddanner dygtige maskinmestre.

Om Maskinmesterskolen i København

  • København Maskinmesterskolen København har sit hovedsæde i Lyngby, samt afdelinger i Kalundborg og Sisimiut i Grønland. Derudover har institutionen også adresser i Holbæk og Næstved. 
  • Uddannelsen er en professionsbachelor på 4,5 år, der kombinerer teori og praksis, hvor de studerende opnår viden gennem undervisning på skolen og to praktikophold i virksomheder. 
  • Denne sommer oplevede uddannelsesinstitutionen et rekordhøjt ansøgertal med 321 ansøgere, og tæller på nuværende tidspunkt omkring 1000 studerende og 80 ansatte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078