23948sdkhjf

Krydstogtskib med 206 ombord stødt på grund i Østgrønland

Et af Arktisk Kommandos inspektionsfartøjer er nu på vej med hjælp, men sejladsen vil vare flere dage 

Et krydstogtskib med 206 passagerer og besætningsmedlemmer om bord er stødt på grund i en fjord i Østgrønland.

Det oplyser Arktisk Kommando i et opslag på Facebook.

Arktisk Kommando modtog mandag eftermiddag meddelelsen, at krydstogtskibet 'Ocean Explorer' var grundstødt i Alpefjord, en afsidesliggende fjord i Nationalparken i det Østlige Grønland.

Skibet har ikke umiddelbart været i stand til at komme fri ved egen hjælp, og passagerer og besætning må derfor vente til, at hjælp kan komme frem.

- Et krydstogtskib i problemer i Nationalparken er selvfølgelig bekymrende. Der er langt til nærmeste hjælp, vores enheder er langt derfra, og vejret kan være meget ugunstigt, siger kommandørkaptajn og chef for operationer i Arktisk Kommando Brian Jensen i opslaget.

Han tilføjer, at man dog i den specifikke situation ikke "ser akut fare" for menneskeliv eller for miljøet. Ifølge de første meldinger til de grønlandske myndigheder, er således ingen personer kommet til skade i forbindelse med hændelsen, ligesom der heller ikke skal være sket skader, som kan medføre en risiko for miljøet.

Flere dage væk

Arktisk Kommando har nu sendt inspektionsfartøjet 'Knud Rasmussen' på vej mod det grundstødte skib. På tidspunktet for meldingen befandt 'Knud Rasmussen' sig dog cirka 1.200 sømil fra krydstogtskibet, og det betyder, at hjælpen tidligst kan være fremme fredag morgen lokal tid.

Myndighederne har derfor også rakt ud til andre "relevante samarbejdspartnere" for at undersøge, om andre kan have kortere og hurtigere vej til grundstødningen. Det gælder blandt andet et krydstogtskib, som befinder sig i nærheden af 'Ocean Explorer', og som er blevet bedt forblive i området, så det kan assistere, hvis situationen skulle udvikle sig.

- Så snart det er muligt, vil vi også få lavet en overflyvning, så vi kan få friske billeder, der kan hjælpe med at vurdere situationen på stedet, siger Brian Jensen.

Derfor er der reelt nu to scenarier i spil, når det kommer til at yde hjælp til skibet. Èt er, at skibet muligvis på egen hånd kan komme fri, når det bliver højvande. Det andet er, at der skal hjælp til, enten fra 'Knud Rasmussen' eller én af Arkitsk Kommandos samarbejdspartnere.

- Uanset hvad er det vigtigste for os, at alle kommer i sikkerhed, siger chefen for operationer i Arktisk Kommando.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096