23948sdkhjf

Nye tal: Flere vælger maritime uddannelser

8 procent flere har søgt ind på de maritime ud­dan­nel­ses­in­sti­tu­tio­ner er i år gået frem med otte procent i forhold til sidste år. En udvikling som selvsagt vækker glæde i Danske Rederier

Flere ønsker at studere på de maritime ud­dan­nel­ses­in­sti­tu­tio­ner i år end sidste år. Det står klart efter, at årets tal for optag på de videregående uddannelser er blevet offentliggjort.

Det totale antal ansøgere til de maritime ud­dan­nel­ses­in­sti­tu­tio­ner, som indgår i Uddannelses- og Forsk­nings­mi­ni­ste­ri­ets opgørelse, lander i år på 867. 

Det er otte procent flere end sidste år, hvor det totale antal var 804, og dermed også højere end den generelle fremgang i ansøgere på tværs af uddannelser, som i år lander på en femprocents fremgang.

Vi har brug for alle de studerende, vi kan få, og der er så godt som jobgaranti efterfølgende, så vi er meget tilfredse med den pæne fremgang Anne Panknin Kristensen, ud­dan­nel­ses­chef i Danske Rederier

Og den udvikling mødes med begejstring i Danske Rederier.

- Vi er enormt glade for, at interessen for de maritime uddannelser er stigende. Vi har brug for alle de studerende, vi kan få, og der er så godt som jobgaranti efterfølgende, så vi er meget tilfredse med den pæne fremgang, siger Anne Panknin Kristensen, ud­dan­nel­ses­chef i Danske Rederier.

Mulig rekord på vej

Det endelige antal optagne studerende offentliggøres 28. juli, men i Danske Rederier mærker man en stigende interesse fra de unge i de maritime erhverv.

På Danske Rederiers egen uddannelse for shipping-trainees ’Danish Shipping Education’ vil der på det kommende hold med al sandsynlighed blive slået rekord.

- Det er lidt tidligt at konkludere, hvad den øgede interesse skyldes, men vi har i Danske Rederier arbejdet meget målrettet med kampagner og prøvet at nå ud til de unge flere steder. Vi giver ’World Careers’-universet fornyet liv, vi har lavet mi­ni­do­ku­men­ta­ren ’Mod Strømmen’ med tre unge studerende fra branchen, og vi har søsat et nyt, attraktivt praktikforløb. Så det føles ekstra godt at se, at flere unge kigger vores vej, siger Anne Panknin Kristensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093