23948sdkhjf

Skibsrederens datter giver stafetten videre

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla har trukket sig mere tilbage og kan se næste generation få en mere fremtrædende rolle. 3. juli fylder Mærsk-familiens førstedame 75.

Smilet var stort, da Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla sidste år trådte ud på den røde løber til A.P. Møller-Mærsks årlige generalforsamling.

Efter 20 år som næstformand var det tid til at takke af. Det var med egne ord "bevægende", men hun kunne samtidig glæde sig over, at sønnen Robert Mærsk Uggla trådte et skridt frem og blev formand.

Mandag 3. juli fylder Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla 75 år, og selv om hun ikke længere er en del af shippingkoncernens bestyrelse, er det ikke, fordi hun er ude af familieforetagendet af den grund.

Hun er formand for både Mærsk-familiens pengetank, A.P. Møller Holding, der har kontrollen med shippingkoncernen, og fonden bag, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål.

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla er vokset op i Hellerup som den yngste datter af skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, og ligesom den øvrige skibsrederfamilie har hun værnet om sit privatliv.

Har pressen dristet sig til at spørge, har svaret været en høflig afvisning.

Opstigningen i familieforetagendet begyndte i 1986, hvor hun blev medlem af bestyrelsen i fonden, der foruden den indirekte kontrol over rederiet støtter forskellige projekter med store summer.

I 1991 kom hun med i bestyrelsen for Dampskibsselskabet af 1912, som i 2002 fusionerede med Dampskibsselskabet Svendborg og blev til det nuværende A.P. Møller Mærsk, hvor hun blev en af to næstformænd.

Det siges, at Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla er den af de tre døtre, der slægtede faderen, Mærsk Mc-Kinney Møller, mest på, og da han afgik ved døden i 2012, blev hun formand for fonden.

I årene op til var hun blevet sin fars faste følgesvend til blandt andet fester i kongehuset efter moren Emma Mc-Kinney Møllers død i 2005.

Privat var Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, der flyttede til Stockholm i 1971, gift med den svenskfødte officer Gustav Peder Hansson Uggla indtil hans død i 2020.

Foruden den nuværende Mærsk-formand, Robert Uggla, fik de sønnen Johan Pedersson Uggla med mange år bag sig i Mærsk-regi.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084