23948sdkhjf

70 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden til havn i Øresund

Med en bevilling på 70 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal bliver det nu muligt at renovere og udvikle havnen på Ungdomsøen. 

...ikke blot fremtidssikre havnen og det historiske fort, vi kan udvikle nye spændende områder ved havnen Dea Forchhammer, direktør ved Ungdomsøen

Dermed fremtidssikres det historiske Middelgrundsfort, samtidig med at der udvikles et attraktivt, maritimt miljø med plads til fællesskaber.

Det meddeler Ungdomsøen, som ligger i Øresund ud for Københavns Havn.

A.P. Møller Fonden og Nordea Fonden står for flere år tilbage bag købet af øen, som senere blev overdraget til de unge.

Med bevillingen ønsker A.P. Møller Fonden at bidrage til at fremtidssikre besejlingen til det historiske søfort og til den fortsatte udvikling af Ungdomsøen som et attraktivt sted for de mange besøgende og engagerede unge.

Renoveringen foregår i perioden 2023 til 2027 og indebærer blandt andet istandsættelse af kaj- og molekonstruktionerne, at klimasikre Ungdomsøen og at udvikle nye områder og faciliteter, så der kan skabes flere kreative projekter i og ved havet.

- Vi er enormt taknemmelige for at have modtaget bevillingen til havneprojektet fra A.P. Møller Fonden. Med bevillingen kan vi ikke blot fremtidssikre havnen og det historiske fort, vi kan udvikle nye spændende områder ved havnen, der kan skabe nye rum for kreative og visionære maritime projekter og aktiviteter for unge, siger Dea Forchhammer, der er direktør ved Ungdomsøen, i meddelelsen. 

Fakta om Ungdomsøen

​Middelgrundsfortet er et søfort i Øresund opført i 1890-1894.

I februar 2015 blev Middelgrundsfortet erhvervet med henblik på at omdanne fortet til en ungdomsø. Erhvervelsen skete gennem støtte fra Nordea-fonden  og A.P. Møller Fonden.

I marts 2015 stiftes Middelgrundsfonden, der får til ansvar at varetage ejerskabet og renoveringen af øen. Bestyrelsen i Middelgrundsfonden er udpeget af Det Danske Spejderkorps og KFUM-Spejderne i Danmark.

Fonden for Ungdomsøen etableres i april 2019, og Ungdomsøen åbnede officielt 24. august 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.087