23948sdkhjf
Annonce

Udviklingssnak om kæmpe ø i København er nu startet

Refshaleøens Ejendomsselskab arbejder videre på stor og omfattende udviklingsplan af Refshaleøen 

Efter tiden som hjemsted for skibsværftet Burmeister & Wain har Refshaleøen i Københavns Havn udviklet sig til et samlingspunkt for kultur, gastronomi og håndværk.

Læs også: Nu sker det: Ikonisk B&W-halvø overtages af lejligheder og kontorer

Nu tager grundejerne på øen, Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn, så næste skridt i videreudviklingen af den 115 hektar store ø til en ny bydel. 

- Vi ved, at mange københavnere har et særligt forhold til Refshaleøen, dens historie og de mange aktiviteter Jes Transbøl, adm. direktør i Refshaleøens Ejendomsselskab

Først for står samtalen mellem grundejerne og alle interesserede om, hvordan Refshaleøen bedst udvikles.

– Vi har sammen med vores mange lejere gjort Refshaleøen til et fantastisk og meget særligt sted i København, som tusindvis af mennesker i dag bruger og holder af. Det er et sted, som fortjener, at der laves de bedst mulige planer for videreudviklingen af området, så vi på Refshaleøen faktisk lykkes med at lave den gode overgang fra midlertidige aktiviteter til blivende by i respekt for industrihistorien herude, udtaler adm. direktør Jes Transbøl, Refshaleøens Ejendomsselskab, i en pressemeddelelse om det kommende udviklingsarbejde.

Refshaleøens Ejendomsselskab ejes af pensionskasserne Sampension, PKA, Pensam og PFA i forening. Af øens 115 hektar ejer Refshaleøens Ejendomsselskab de cirka 52 hektar, mens By & Havn, Biofos og Forsvaret ejer de øvrige dele.

Læs også: Se video: Første læs jord kører ind til Lynetteholm

Idékonkurrence i efteråret

Sammen har Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn udarbejdet en foreløbig vision med syv dogmer for byudviklingen, der blandt andet skal udfordres og kvalificeres af 14 fageksperter i en nedsat følgegruppe.

Første skridt er dialog og forventningsafstemning med københavnerne og Københavns Rådhus, det næste bliver samarbejde om en samlet helhedsplan, der tager højde for Refshaleøens nuværende kvaliteter.

Processen for dialog og plankonkurrencer vil løbe over de næste to år.

Læs også: Ny dronevideo: Se Lynetteholm før der fyldes jord i

Det starter nu i januar med ”Indspark til Refshaleøen”, hvor alle interesserede kan komme med bemærkninger til den foreløbige vision og bidrage med ideer til videreudviklingen.

I efteråret 2023 igangsættes en åben idékonkurrence, hvor alle også kan deltage, men som i højere grad er målrettet folk med professionel erfaring i byudvikling. Herefter følger endnu en borgerdialog med henblik på opstart af en strukturplankonkurrence med prækvalifikation i 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Annonce
Annonce
Annonce
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

    Nyhedsbreve

    Send til en kollega

    0.156