23948sdkhjf

Afviser klage: 900 boliger i Københavns Sydhavn kan fortsætte

Byggemodningen kan gå i gang i foråret

Arbejdet med det kommende bykvarter på Stejlepladsen i Københavns Sydhavn kan fortsætte. Miljø- og Fødevareklagenævnet har afvist en klage fra Foreningen Fiskerhavnens Venner og Danmarks Naturfredningsforening, som er knyttet til grundlaget for projektet.

Miljø- og Fødevareklagenævnet har, fremgår det fra en meddelelse fra ejendomsselskabet Stejlepladsen P/S, mere præcist stadfæstet Københavns Kommunes afgørelse om §25-tilladelse til etablering og drift af byudvikling på Stejlepladsen.

Dermed skulle der ikke længere være tvivl om gyldigheden af det kommuneplantillæg, den lokalplan og den miljøvurdering, som Københavns Borgerrepræsentation vedtog i februar 2021.

– Vi er glade for at få bekræftet, at Københavns Kommunes afgørelse om §25-tilladelsen var korrekt, så vi kan gå i gang med første del af byggemodningen i det nye år, lyder det fra Jesper Schultz, der er direktør i Ejendomsselskabet Stejlepladsen, der skal stå for udviklingen af det nye kvarter.

Afgørelser om Stejlepladsen

I februar 2021 vedtog et flertal i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation kommuneplantillæg nr. 5 til kommuneplan 2019 og lokalplan nr. 600, Stejlepladsen, med tilhørende miljøvurdering og sammenfattende redegørelse.

Efterfølgende indgav Foreningen Fiskerhavnens Venner og Danmarks Naturfredningsforening, København en samlet klage over planvedtagelsen og miljøvurderingen til både Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Planklagenævnet afviste samtlige klagepunkter i juli 2022, og nu Miljø- og Fødevareklagenævnet har gjort det samme i december 2022.

Kilde: Ejendomsselskabet Stejlepladsen P/S

Lignende toner lyder fra By & Havn, der sammen med PFA Pension står bag udviklingsselskabet Stejlepladsen.

– Afgørelsen fra Miljø- og Fødevareklagenævnet understreger, at vi arbejder indenfor de angivne rammer, og jeg er ikke i tvivl om, at Stejlepladsen bliver et helt fantastisk område i København, hvor vi kan skabe et bykvarter, der bygger videre på den helt særlige kultur, der er i området, siger Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn.

Ejendomsselskabet Stejlepladsen kan derfor som planlagt gå i gang med første del af byggemodningen i foråret 2023. Da seneste anslåede tidsplan blev præsenteret i november sidste år, lød det også, at byggeriet af etape 1 "alt efter markedets udviklingen" ventes igangsat i foråret 2024.

Omdannelsen af Stejlepladsen

Det cirka 5,2 hektar område omkring Stejlepladsen i Sydhavnen i København skal være et nyt, bæredygtigt kvarter af Udviklingsselskabet Stejlepladsen P/S (By & Havn og PFA). Området har været kendt for sit unikke havneliv med mange sejl- og bådeklubber langs kajkanten, kendetegn udviklingen i vidt omfang vil bevare.

’Stejlepladsen – Her det gror’, som et hold bestående af Christensen & Co Arkitekter og Urban Creators, Kragh & Berglund, Urban Power og Moe står bag, vandt i november 2019 arkitektkonkurrencen om en bebyggelsesplan.

Det er visionen, at det cirka 51.800 kvm store areal skal udvikles til et nyt og bæredygtigt boligområde med cirka 920 boliger, hvoraf 25 pct. af de samlede boligareal skal være almene boliger - KAB blev i januar 2021 valgt som samarbedspartner på 200 almene boliger.

De almene og private lejligheder skal integreres i samme boligklynger, og opføres via delegerede bygherre.

Områdets almene boliger bliver overvejende større familieboliger, men der kommer også mindre almene boliger, som ungdomsboliger med videre. De private lejeboliger bliver overvejende mindre boliger, som ungdomsboliger og opgangslejligheder, men der kommer også nogle større private lejeboliger som for eksempel boliger i to etager og rækkehuse.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094