23948sdkhjf

Markedsuro rykker omstridt hovedstadsbyggeri

Byggemodningen af Stejlepladsen i Københavns Sydhavn, der er kendt for sig særlige havneliv, bliver rykket. Igen

Planlagt byggemodning bliver rykket adskillige måneder, og egentligt byggeri følger tidsmæssig trop på området Stejlepladsen i Sydhavnen i København.

Forklaringen bag ændringen i tidsplanen for det kommende boligbyggeri er de store udsving og markante prisstigninger, er har præget byggebranchen i årets løb, skriver Ejendomsselskabet Stejlepladsen P/S i en pressemeddelelse.

Senest lød planen, at etape 1 skulle byggemodnes i løbet af vinteren 2022/2023, mens byggeriet skulle påbegyndes i første halvdel af 2023, men nu er byggemodningen udskudt til foråret 2023. Alt efter markedets udviklingen forventes byggeriet af etape 1 igangsat i foråret 2024.

– Med udsættelsen håber vi at møde et mere stabilt marked, så vi kan fastholde vores store ambitioner for projektet, herunder den unikke arkitektur og byplan med stor variation i form og farver inspireret af områdets selvbyggerkultur, udtaler Jesper Schultz, direktør for Ejendomsselskabet Stejlepladsen, i pressemeddelelsen.

Omdannelsen af Stejlepladsen

Det cirka 5,2 hektar område omkring Stejlepladsen i Sydhavnen i København skal være et nyt, bæredygtigt kvarter af Udviklingsselskabet Stejlepladsen P/S (By & Havn og PFA). Området har været kendt for sit unikke havneliv med mange sejl- og bådeklubber langs kajkanten, kendetegn udviklingen i vidt omfang vil bevare.

’Stejlepladsen – Her det gror’, som et hold bestående af Christensen & Co Arkitekter og Urban Creators, Kragh & Berglund, Urban Power og Moe står bag, vandt i november 2019 arkitektkonkurrencen om en bebyggelsesplan.

Det er visionen, at det cirka 51.800 kvm store areal skal udvikles til et nyt og bæredygtigt boligområde med cirka 920 boliger, hvoraf 25 pct. af de samlede boligareal skal være almene boliger - KAB blev i januar 2021 valgt som samarbedspartner på 200 almene boliger.

De almene og private lejligheder skal integreres i samme boligklynger, og opføres via delegerede bygherre.

Områdets almene boliger bliver overvejende større familieboliger, men der kommer også mindre almene boliger, som ungdomsboliger med videre. De private lejeboliger bliver overvejende mindre boliger, som ungdomsboliger og opgangslejligheder, men der kommer også nogle større private lejeboliger som for eksempel boliger i to etager og rækkehuse.

Selvom byggemodningen af etape 1 er rykket, fortsætter det øvrige arbejde med projektet som hidtil. Der er blandt andet indsendt myndighedsprojekt til byggesagsbehandling af etape 1, og der arbejdes på masterplanen til etape 2 og 3.

Byggemodningen af de øvrige områder forventes at gå i gang i efteråret 2023.

Gør det igen

Det er ikke første gang, at byggemodning på grunden, der er kendt for sig særlige havneliv med mange sejl- og bådeklubber, bliver rykket.

For et år siden valgte folkene bag projektet at rykke byggemodningen af grunden til 2022. Dengang med argumentet, at projektering og byggemodning så i højere grad ville følges ad.

Efter den oprindelige plan skulle byggemodningen af Stejlepladsen ellers sættes i gang i december 2021.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156