23948sdkhjf

Stort dansk offshore vind-rederi tredoblede omsætningen i 2021

Cadelers årsrapport for 2021 viser en stigning i omsætningen på 212 pct., et EBITDA på 28 mio. euro og en historisk stor ordrebeholdning til en værdi af 409 mio. euro

Cadeler A/S har i dag offentliggjort årsrapport for 2021 som viser, at selskabet har tredoblet omsætningen i løbet af det seneste år, og atter har plus på bundlinjen.

Det skriver det børsnoterede selskab her til morgen i en selskabsmeddelelse. 

Omsætningen i 2021 udgjorde i alt 61 mio. euro svarende til en stigning på 212 pct. mod 19,5 mio. euro i 2020. Væksten afspejler en imponerende udnyttelsesgrad på 77 pct. af skibene i Cadeler-flåden, opnået til konkurrencedygtige markedspriser.

EBITDA udgjorde 28 mio. euro sammenlignet med et minus på 10 mio. euro i 2020. Det forventede EBITDA for 2021 var 26-30 mio. euro.

I 2022 forventer Cadeler en markant fremgang på de væsentlige nøgletal. Med afsæt i det nuværende kontraktomfang forventes i 2022 en omsætning i intervallet 96-110 mio. euro og et EBITDA i intervallet 56 til 70 mio. euro.

- Vi leverede de resultater, som vi lovede vores investorer, og har fastholdt en førende position i en hurtigt voksende og stadig mere kompleks sektor. I løbet af det sidst år har vi sikret os de kontakter, vi sigtede efter at vinde. Det betragter vi som en klar blåstempling af vores forretningsstrategi, vores kultur og tradition for at arbejde tæt sammen med kunderne, siger Mikkel Gleerup, CEO i Cadeler.

Cadeler har indgået kontrakter, der giver en stabil, kontinuerlig strøm af projekter fra 2022 til 2026. Den stærke kontraktpipeline udgør en samlet værdi på 409 mio. euro.
Derudover byder rederiet aktivt på udbud frem mod 2030, hvilket vil bidrage til en fortsat styrkelse af pipelinen.

Lovende udsigter for 2022

2022 tegner til at blive endnu en travl periode, fortæller Mikkel Gleerup:

- Vores ordrebog for 2022 er fuld, og vi har mange højt profilerede projekter på vej. Vi er allerede gået i gang med Seagreen-projektet i Nordsøen ud for Skotlands østkyst. Og snart begynder arbejdet med at installere 11 MW vindmøller for Kust Zuid-projektet ud for Holland – den første tilskudsfrie vindmøllepark i verden, som efter opførelsen vil være den største af sin slags globalt med de største og mest kraftfulde møller, der nogensinde er installeret i kommerciel regi.

I følge selskabet er det strategiske fokus nu rettet mod at fortsætte væksten og fremtidssikre virksomheden med nyt udstyr og ved at rekruttere kvalificeret personale. Det indebærer betydelige investeringer i nye kraner til de nuværende to skibe fra fjerde kvartal 2023 til 1. kvartal 2024. 

Dertil kommer en investering i to nye X-klasse skibe til en samlet værdi på 548 mio. euro, som vil gøre det muligt for Cadeler at tage del i de største og mest avancerede offshore-projekter i den overskuelige fremtid. De to X-klasse skibe forventes leveret i henholdsvis andet halvår af 2024 og første kvartal af 2025.

- Når vores nye skibe er i drift, vil Cadeler-flåden være den største i branchen med hensyn til lastekapacitet. Baseret på de nuværende fremskrivninger vil vi råde over ca. 35 pct. af markedskapaciteten globalt til at installere den næste generation af havvindmøller. Det giver os en vigtig konkurrencefordel, siger Mikkel Gleerup.

Det første X-klasse skib blev – allerede inden kontrakten med værftet blev indgået – kontraheret af Siemens Gamesa til at transportere og installere hundrede 14 MW vindmøller i Sofia vindmølleparken i Nordsøen. 14 MW møllerne forventes at blive de største i verden, når de installeres, med en rotordiameter på 222 meter og en højde på 252 meter, målt fra havoverfladen til spidsen af rotorbladet.

Medvind til en sektor i konstant udvikling

De nuværende makroøkonomiske tendenser er gunstige for offshore-vindsektoren. EU’s strategi for offshore-energi sigter mod at øge den samlede havvindkapacitet til 60 GW inden 2030 og 300 GW inden 2050. Derudover har de seneste geopolitiske begivenheder yderligere forstærket det europæiske fokus på at fremskynde den grønne omstilling for at blive mindre afhængig af importeret energi.

- Europa er fortsat fokus for vores nuværende aktiviteter, da vi ser en stor aktivitet her. Men vi er naturligvis også opmærksomme på de potentielle muligheder uden for regionen, og vi undersøger løbende disse muligheder for at vurdere, om de er attraktive for Cadeler at engagere sig i eller ej, siger Mikkel Gleerup.

Ud over den gunstige medvind for vedvarende energi vurderer Cadeler også, hvordan nye eller disruptive teknologier i branchen kan åbne potentielle nye forretningsmuligheder.

- Vores branche er i konstant udvikling, som Cadeler løbende vil tage bestik af. Det gælder blandt andet introduktionen af interessante teknologier som f.eks. flydende vindmøller, der på sigt forventes at udgøre 10 til 20 pct. af det samlede marked. Det vil også for Cadeler betyde interessante muligheder i fremtiden, slutter Mikkel Gleerup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.12