23948sdkhjf

Rekordmange vil studere søfart trods praktikmangel

En fremtid på søen trækker i de unge, men selv om rederierne stiller med rekordmange praktikpladser, er det fortsat for få.

Omkring 200 har fået tilbudt en studieplads på søfartsskolen i Simac i Svendborg, og dukker de alle op, er der tale om en rekord.

- Vi plejer at have mellem 50 og 70, mens vi sidste år havde 100, der søgte ind. Så der er tale om en fordobling, hvis de alle dukker op, når vi starter 1. februar, og ja, det er vist rekord, siger Jesper Bernhardt, direktør for søfartskolen Simac i Svendborg, til Fyens Stiftstidende.

Men selv om rederierne har skruet op for antallet af praktikpladser til søs, er der brug for endnu flere. Vil man til søs, skal man have et såkaldt sønæringsbevis, og det får man kun, man har været på havet under uddannelsen.

Flere praktikpladser end før

Så der skal praktikpladser til, og ifølge en pressemeddelelse fra Danske Rederier i sidste uge har rederierne i 2020 faktisk udbudt 480 af slagsen målt i årsværk. Hvilket er flere end nogensinde.

Omkring 300-Simac-elever har været på kortere eller længere praktikophold til søs under uddannelsen i 2020, og Jesper Bernhardt vedgår, at det ikke er så tosset endda.

- Hvis jeg skal sige noget til branchen, skal det være tak. Den gør det saftsuseme godt, men jeg vil også sige, at vi sammen skal prøve at se, om vi ikke kan finde endnu flere praktikpladser, siger Simac-direktøren, til avisen.

En stor del af praktikpladserne er gået til studerende på søfartskolen Martec i Frederikshavn.

.- Vi startede vores første skibsførerbachelor hold i august 2020 og har fået nogle fantastiske og ambitiøse unge ind på uddannelsen, og allerede nu har alle vores studerende fået deres første praktikplads, som de starter på i januar 2021, siger Pia Ankerstjerne, direktør for Martec i meddelelsen i en meddelelse.

Kan bruge endnu flere pladser

På trods af de rekordmange udbudte praktikpladser i 2020 er der stadig studerende, som mangler pladser. Forklaringen er, at optaget af studerende ligeledes har været rekordstort. 860 blev i sommer optaget via den koordinerede tilmelding, det er er en stigning på 22 procent i forhold til 2019.

- Flere studerende har valgt os i Det Blå Danmark, og nu må vi også vise, at vi vil vælge dem. Vi skal selv bruge arbejdskraften lige om lidt, så jeg håber, at vi kan få skrabet de sidste praktikpladser sammen, så alle kommer en tur på havet, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Det drejer sig om fremtidens kaptajner og skibsførere på navigatøruddannelsen, hvor der i øjeblikket mangler cirka 20 pladser, lyder det.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125