Ny kulturhistorisk inspektør til Fiskeri- og Søfartsmuseet
Kasper Rathjen kommer blandt andet til at arbejde med den nyere tids industrielle udvikling, hvilket betyder, at museet styrker indsatsen for at belyse Esbjerg havns transformationsevne.
Han indtræder i funktionen som museets kulturhistoriske forsker og vil udover at løse museale opgaver, også indtræde i museets forskningssamarbejde med Syddansk Universitet og Industrimuseet i Horsens. D
et er netop i regi af dette forskningssamarbejde, at Kasper Rathjen skal skabe indsigter i, hvordan Esbjerg har evnet at omstille sig, og dermed løbende både kunne imødekomme kravene fra det omgivne samfund, men også udnytte de muligheder, som er opstået i kølvandet på ny teknologi, motorkraft, viden, osv.
Lyst til at blande sig
29-årige Kasper Rathjen færdiggjorde i januar sit ph.d.-forløb på Syddansk Universitet i Odense, hvor han skrev om grundtvigianismens rolle i oprettelsen af folkemuseerne fra 1870’erne frem til 1958.
- Interessen for at skrive om folkemuseerne er også en viden og en interesse som er særdeles aktuel i forbindelse med udvidelsesplanerne for Fiskeri- og Søfartsmuseet. Her vil evnen og interessen for at diskutere og kvalificere hvorfor, og hvordan man kan være museum i 2020 have stor værdi, udtaler museumsdirektør David Dupont-Mouritzen.
Kasper Rathjen har fra start udtrykt lyst til at blande sig, og det er der flere på museet der ser frem til at nyde godt af.
Personalechef, Lotte Pedersen, udtrykker det på følgende vis: - Udviklingen af museet forudsætter en nysgerrig tilgang til alt. Vi skal involvere os i hinandens områder og stille spørgsmål, for at kunne udfordre hinanden og udvikle os sammen.
Skal den nye inspektør selv udtale sig om lysten til at blande sig, lyder det sådan her: - Jeg er en kaffenarkoman og elsker en god snak. Jeg kan godt lide at diskutere politik, kultur, men også at sludre omkring stort og småt. Generelt kan jeg godt lide at blande mig - både derhjemme, på arbejdet og i offentligheden.