23948sdkhjf

Thyborøn fik andet end fisk i nettet i 2019

Efter seks år i træk med stigende omsætning i Thyborøn Havn er kurven knækket. Det står klart, efter at havnen har aflagt regnskab for 2019, der endte med en omsætning på 44,1 mio. kroner. 

Det er dog tæt på rekorden fra 2018, hvor omsætningen landede på 44,8 mio. kroner, og eftersom resultatet i 2019 endte på 7,6 mio. kroner er bestyrelsesformand Karl Kristian Bro da også godt tilfreds. 

- 2019 har været et ganske godt år i Thyborøn, siger han i en pressemeddelelse og tilføjer, at fiskeriet har været turbulent i 2019 med en svag start først på året.

- Derfor er det særdeles tilfredsstillende, at det det blev det andet bedste år på fiskeriet, kun overgået af 2018.

Det lykkedes stort set også havnen at fastholde godsomsætningen tæt på 1,5 mio. ton.

Sten og grusmaterialer fra Jyske Rev er fortsat den helt store godstype i Thyborøn. Det skyldes gode konjunkturer på byggeriet i Danmark, hvor gruset fra Jyske Rev bruges i betonindustrien. Der er også stadigvæk positive takter i udskibningen af grus og sten fra havnen til eksport, et område som forventes at kunne vokse i de kommende år.

Også de øvrige godstyper såsom laksefoder, kemikalier, olie, biomasse og fiskemel gav en god godsomsætning i 2019, hvilket også er med til at placere Thyborøn Havn solidt som en godshavn.

Havnen oplyser desuden, at projektfaciliteterne i Sydhavnen og hele offshore vind-området også er kommet god i gang i Thyborøn, hvor der i hele 2019 har været aktiviteter og skibsanløb bl.a. i forbindelse med forundersøgelser på projekter i Nordsøen, losning og transport af transformere til Vesterhav Nord og vindmølledele til Høvsøre.

Værdien af den landede fisk endte i 2019 på 910 mio. kroner. 

Vil øge vanddybde

I de senere år er der investeret betydelige beløb i forbedring af forholdene omkring fiskeauktionen, ved fiskemelsfabrikken Triple Nine, ved smedevirksomhederne i Vestre Inderhavn og et komplet sværgodskajanlæg, der er blevet anlagt i Sydhavnen til offshore vind-projekter.

I alt er der investeret i nærheden af 530 mio. kroner i Thyborøn Havn, siden den i 2001 blev en kommunal ejet selvstyrehavn.

I 2021 forventer havnen, at den kommer til at investere i større vanddybder i indsejlingen til havnen – et projekt, som det ikke lykkedes at få færdigbehandlet ved myndighederne i 2019. Det sker i forbindelse med, at Thyborøn Havn har overtaget statens hidtidige ansvar for oprensningen i Thyborøn Kanal 1. januar 2020.

I øjeblikket ligger der en ansøgning hos Kystdirektoratet om tilladelse til at uddybe Thyborøn Kanal, så der kan sikres en indsejlingsdybde på 10 meter til havnen.

Læs også: Mærsk og ADP vil bygge for en milliard kroner i Taulov

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105