23948sdkhjf

Medie: EU-lande satser på udskydelse af brexit mandag

27 EU-ambassadører vil mandag mødes i et forsøg på at nå blive enige om brexit-udskydelse, skriver Reuters

Noget tyder på, at DFDS og de tre andre rederier, som tidligere i oktober vandt endnu en brexit-kontrakt, heller ikke kommer til at have lasten fuld af medicin og andre livsnødvendige varer til briterne i denne omgang.

I hvert fald satser EU på at nå til enighed om en udskydelse af det forestående brexit fra 31. oktober indtil senest den 31. januar i løbet af dagen i dag. Det siger flere unavngivne EU-kilder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det vil stadig være muligt for briterne at forlade det europæiske fællesskab inden da, hvis de endeligt får ratificeret aftalen.

Skulle det ske i november eller december, står brexit til at ske henholdsvis 1. december eller 1. januar. Det oplyser diplomater, der er involveret i brexitforhandlingerne i Bruxelles, skriver Reuters.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, bad i sidste uge modvilligt om en tre måneders udskydelse. Det var han juridisk forpligtet til, efter at det britiske parlament nedstemte Johnsons korte og stramme tidsplan.

EU vil i forbindelse med den mulige udskydelse understrege, at den næste tidsperiode ikke kan bruges til at genforhandle brexit-aftalen, skriver Reuters.

Hvis EU-landene mandag når til enighed om en udskydelse af brexit, vil der følge en helt kort periode på under et døgn – muligvis blot timer – hvor de enkelte lande fortsat har mulighed for at modsætte sig beslutningen.

Hvis der ikke er nogen protester, træder beslutningen i kraft.

Det lykkedes tirsdag for Boris Johnson at samle et flertal i det britiske parlament om en skilsmisseaftale med EU. 329 parlamentsmedlemmer stemte for, mens 299 stemte imod.

Briternes udtræden af EU – der har fået tilnavnet brexit – har været mere end tre år undervejs. Det blev skudt i gang ved en folkeafstemning 23. juni 2016, hvor 51,9 pct. af briterne stemte for at forlade EU.

Årsagen var blandt andet øget indblanding fra EU's side i britiske anliggender. Også indvandring fra andre EU-lande bekymrede mange briter.

Læs også: DFDS vinder ny brexit-kontrakt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125