23948sdkhjf

Søfolks skatteforhold afgøres i Højesteret

Til november skal Højesteret afgøre, om søfolk i årevis er blevet snydt for skattelettelser, som er kommet alle andre danskere til gode.
Det skriver Fagbladet 3F.

Sagen handler om den statsstøtte, der siden 1989 er givet til danske rederier. Støtten gives ved at fritage de søfarende for betaling af A-skat mod, at lønnen reduceres tilsvarende. De søfarende får således ikke noget ud af statsstøtten, men rederierne betaler kun cirka det halve i løn, før fradrag osv.

Men den ordning får, ifølge søfartsansvarlig i 3F Privat Service, Hotel og Restauration Thorkild Holmboe-Hay, et hav af konsekvenser for søfolkene.

"Et af de mange problemer med statsstøtteordningen har været, at når regeringen har sænket skatten på lønnet arbejde, eksempelvis ved den såkaldte ”Rødvinsreform”, så var søfolk ikke automatisk omfattet," siger Thorkild Holmboe-Hay og uddyber:

"Dermed fik søfolk ingen forbedret realløn, som alle andre danskere. Men de skulle betale de fulde nye afgifter, der var en del af reformen."

DIS-loven, som den kaldes, er også årsag til, at skattepræmien til seniorer på op til 100.000 kroner, hvis de vil blive lidt længere på arbejdsmarkedet, ikke gælder søfolk. Ifølge loven er de omfattet men på grund af DIS kan de ikke få skattepræmien.

"Det er uretfærdigt, at loven ikke gælder for de søfarende. At rederierne får statsstøtte har jo intet med de søfarende at gøre," siger Thorkild Holmboe-Hay, der vurderer, at de søfarende er gået glip af mindst 25 millioner kroner over en årrække.

DIS-sagen, som 3F er gået ind i, afgøres i Højesteret i midten af november.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088