23948sdkhjf

Dansk El-Forbund med i CO-Sea

Centralorganisationen Søfart, CO-Sea, understreger sin position som den største maritime organisation herhjemme med optagelsen af Dansk El-Forbund som nyt associeret medlem.
Med underskrivelsen af samarbejdsaftalen mellem Dansk El-Forbund og CO-Sea i dag 14. marts udvider CO-Sea for anden gang på få måneder medlemskredsen. Aftalen sikrer bl.a. de søfarende elektrikere repræsentation og størst mulig indflydelse i råd og nævn inden for det maritime område.
At el-forbundet indtræder som associeret medlem betyder bl.a., at aftalen ikke ændrer ved overenskomstretten, som fortsat uændret ligger hos Dansk El-Forbund. CO-Sea vil dog bistå som rådgiver ved overenskomstindgåelse og med konkret faglig viden til Dansk El-Forbunds medlemmer i medlemssager.

I den danske handelsflåde og på mobile borerigge beskæftiges pt. omkring 120 danske og 130 udenlandske elektrikere, hvoraf en del sejler som specialiserede reeferelektrikere.

Dansk El-Forbund og CO-Sea havde allerede forud for dagens underskrevne aftale et godt samarbejde. Dansk Metals Maritime Afdeling i CO-Sea og Dansk El-Forbund har således fælles overenskomster i Bilfærgernes Rederiforening og har tidligere med succes ført flere faglige sager sammen.
Med Dansk El-Forbunds indtrædelse i CO-Sea består organisationen af Dansk Metals Maritime Afdeling. FOA Søfart, Søværnets Konstabelforening og Dansk El-forbund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093