23948sdkhjf

Halvering af nye ordrer til Kinas værfter

De kinesiske skibsværfter mærker nu den globale økonomiske afmatning, og oplevede i første halvdel af 2012 en halvering af nye skibsordrer
De 1.536 kinesiske skibsværfter mærker nu for alvor den voldsomme nedtur i den globale økonomi og i shippingbranchen. Efter de første seks måneder af 2012 er der, ifølge det anerkendte nyhedsmedie Bloomberg News, registeret markant færre nye ordrer til Kina, et af verdens førende værftsnationer.
 
Et fald på hele 49 procent i nye ordrer for første halvår af 2012 har medført konkurser og indtjeningsproblemer for små såvel som store værfter, skriver nyhedsmediet. 
 
Kina er hårdere ramt end andre store værftsnationer som Syd Korea og Japan, da mange af de kinesiske værfter er specialiseret i at bygge teknisk mindre vanskelige skibe som tørlastskibe, et marked hvor den globale økonomiske krise har bidt sig ekstra godt fast.
 
”Det kan tage to eller tre år inden situationen forbedrer sig,” siger en analytiker til Bloomberg News og beskriver markedssituationen som temmelig deprimerende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078