23948sdkhjf

Løsesum førte til ildkamp mellem pirater og investorer

En løsesum for syv pakistanske gidsler fra skibet Albedo, førte til uenighed og skudveksling mellem pirater og deres investorer
For en uge siden frigav somaliske pirater syv pakistanere ud af de i alt 21 besætningsmedlemmer fra det kaprede skib Albedo. Besætningen har været holdt fanget i over 20 måneder, men de syv blev sat fri efter piraterne modtog 1,2 millioner dollars i løsepenge. Men disse penge har nu skabt konflikt i piratlejren, rapporterer Somalia Report.

Piratlederne har nemlig nægtet at investere pengene i fremtidige kapringer, som investorer ellers har forlangt, men har i stedet valgt at beholde og dele udbyttet mellem sig.
 
Dette resulterede i en skudveksling, hvor investorerne angreb og ”beslaglagde” de tilbageværende 15 gidsler. Ingen kom til skade under angrebet, og de 15 gidsler skulle under omstændighederne have det godt.
 
Albedo ejes af Enrich Shipping, og blev angrebet af pirater 26. november 2010 på vej fra Mombasa til Jebel Ali. Af de tilbageværende gidsler er syv fra Bangladesh, seks fra Sri Lanka, en fra Indien og en fra Iran.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078