23948sdkhjf

Lauritzen: Vanskelig start på 2012

Overkapacitet, økonomisk opbremsning og misligholdte kontrakter sender J. Lauritzen i minus 200 millioner kr.
Halvårsregnskabet fra rederiet J. Lauritzen viser med al tydelighed at shippingkrisen har bidt sig fast.
Med et driftsresultat på minus 200 millioner kroner leverer rederiet et resultat for de første seks måneder, der er lavere end forventet, skriver selskabet i en pressemeddelelse.
 
”J. Lauritzen A/S fik en vanskelig start på 2012. Fortsat opbremsning i den globale økonomi samt overkapacitet i de væsentligste shippingmarkeder påvirkede JLs resultat. Endvidere blev JL ramt af en modparts misligholdelse af kontrakter, hvilket indebar, at et capesize tørlastskib blev solgt. Dette medførte et tab på USD 39 mio. og havde en væsentlig negativ indvirkning på resultatet for første halvår 2012”, udtaler adm. direktør Torben Janholt.
 
I meddelelsen fremhæver rederiet samtidig at forventningerne til årets resultat sættes ned og at der eventuelt vil blive tale om egentlig skibs værdi nedskrivninger i slutningen af året.
 
"Skibsværdier faldt generelt i første halvdel af 2012. Baseret på kontraktdækning og forventede fragtrater er nytteværdierne af JLs flåde højere end markedsværdierne og højere end de bogførte værdier. Som følge af usikkerhed i relation til den globale økonomi og øget geopolitisk usikkerhed, kan vore ratescenarier ændre sig til en længerevarende periode med fortsat lave tørlastrater, hvilket i givet fald vil indebære behov for nedskrivninger af egne skibe samt skibe på længerevarende periodecerteparti ved udgangen af 2012," skriver selskabet i meddelelsen.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094