23948sdkhjf

Semco Maritime mangler ingeniører

Esbjerg-virksomheden Semco Maritime havde i går besøg af Ellen Trane Nørby og Anne E. Jensen, for at diskutere problematikken med manglen på ingeniører i området
Semco Maritime i Esbjerg mangler kvalificeret arbejdskraft. Og den arbejdskraft vil hellere gå rundt og være ledig, end at flytte til Esbjerg, fortæller administrerende direktør i Semco, Steen Brødbæk, til Jydske Vestkysten.

Ellen Trane Nørby (V) og europaparlamentsmedlem Anne E. Jensen besøgte tirsdag Esbjerg-virksomheden, for at diskutere problematikken med manglen på ingeniører. En problematik som undrer Ellen Trane Nørby, der mener, at man som ledig skal få øjnene op for, at der er mange andre jobs end drømmejobbet, der kan være gode.
 
Semco har grundet mangel på danske ingeniører været nødt til at sætte projekter i stå, eller hente asiatisk arbejdskraft til virksomheden. Det mener Anne E. Jensen er paradoksalt, fortæller hun til Jydske Vestkysten. Hun mener, at når vi selv kan skabe vækst, giver det ingen mening at flytte arbejdskraft over så store distancer.
 
Ingeniørernes Arbejdsløshedskasse fortæller dog til avisen, at man her tror problemet ligger et andet sted. Mobiliteten hos deres medlemmer er, ifølge dem, mobile, hvis de får det rigtige jobtilbud. Men det er svært at matche stillingerne virksomheden søger, fordi de kræver særlige kvalifikationer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079