23948sdkhjf

Dolphin Jet siger stop

Kattegat-rutens hurtigfærge Dolphin Jet sejlede sin sidste afgang onsdag aften - Forretningsmodellen kunne ikke hænge sammen
Hurtigfærgen Dolphin Jet, der sejler mellem Aarhus og Kalundborg, tager onsdag aften kl. 19.00 sin sidste tur, og indstiller fra og med torsdag morgen den 16. august sejladsen.

Færgen fik for tre uger siden en sejltilladelse, som betyder, at den skal sejle med reduceret fart i Kalundborg Fjord og uden om et naturområde, der forlænger turen med 11 sømil, hvilket ikke kommer til at hænge sammen, da det vil øge brændstofforbruget, udtaler talsmand for Kattegat-ruten Kim Vinther.

”Vi troede oprigtigt på, at vi havde et godt alternativ til overfarten på Kattegat, men forudsætnin-gerne har desværre ændret sig mere, end vi kunne forudse. Derfor tager vi nu konsekvensen,” udtaler han.

I alt 70 medarbejdere, som berøres af beslutningen, blev orienteret onsdag formiddag. Kattegatruten A/S forventer at finde arbejde til 5-10 medarbejdere på kombifærgen Kattegat eller i land.

Dolphin Jet fortøjres i Aarhus Havn. Det er endnu ikke afklaret, hvad rederiet vil bruge færgen til.  Rederiet arbejder fortsat på at kunne få lov til at sejle med hurtigfærgen mellem Aarhus og Odden som en alternativ rute. Men i øjeblikket er det kun Mols-Linien, som har adgang til at anløbe Odden.

Sejlplanen for kombifærgen Kattegat på ruten Aarhus og Kalundborg udvides nu med fire nye afgange i weekenden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109