23948sdkhjf

Piratkursus på Sydfyn

Sømænd skal lære at være gidsler
Mærsk Træningscenter i Svendborg tilbyder nu kurser i, hvordan sømænd skal reagere under en gidselsituation. Når et skib angribes af pirater, gælder det for kaptajnen og resten af besætningen om at overgive sig, inden piraterne border skibet. Uanset hvad, vil piraterne overtage skibet, men på denne måde sker det med minimal risiko for besætningsmedlemmerne.

Sådan lyder det i gidselhåndbogen "Coping with Capture", der er udgivet af konsulentvirksomheden Citadel Solutions og Søfartens Ledere. 

Citadel Solutions tilbyder kurser i, hvordan man skal agere under piratangreb og i gidselsituationer, og sådan et kursus kan sømænd nu tage på Mærsk Træningscenter i Svendborg, skriver Søfartens Ledere.

Kurset om pirathåndtering og overlevelse som gidsel skal lære søfolk at imødegå pirattruslen i farlige farvande. I løbet af de to dage, kurset varer, vil deltagerne blandt andet lære om emner som samarbejde med private, bevæbnede vagter, psykologisk førstehjælp og stresshåndtering i forbindelse med piratangreb.

Det er gidselinstruktører, krisepsykologer og overlevelseseksperter fra Citadel Solutions, der underviser på kurset.

Ifølge konsulentvirksomheden vil søfolkene efter endt kursus blandt andet være mere robuste over for stress, forberedte på en gidselsituation og have grundlæggende kendskab til pirater, deres metoder og strategier.

I gidselhåndbogen, som undervisningen følger, er det også beskrevet hvordan sømænd under piratangreb skal lære at styre den impuls, der enten fortæller dem at kæmpe eller flygte. En sådan reaktion kan sætte ikke kun sømandens eget liv i fare, men også kollegernes liv.

Samtidig skal sømændene også lære at håndtere den stress og følelse af ydmygelse der kan komme af at sidde som gidsel hos pirater. På den måde mindskes de psykiske gener, når sømanden vender hjem.

Kilder: Søfartens Ledere og fyens.dk 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156